Παρέμεινε στο πόστο του τριάμισι χρόνια, από την ίδρυση δηλαδή του κόμματος τον Ιούνιο του 2010. Είναι από τα ιδρυτικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ καθώς συμμετείχε στον πολύμηνο πολιτικό σχεδιασμό που προηγήθηκε της αποχώρησης της Ανανεωτικής Πτέρυγας του Συνασπισμού από το κόμμα, στο συνέδριο της διάσπασης το καλοκαίρι του 2010.

Μέχρι τότε δεν συμμετείχε σε κάποιο πολιτικό όργανο καθώς εργαζόταν στην εφημερίδα του ΣΥΝ «Αυγή» και στο πολιτικό ρεπορτάζ όπου κάλυπτε Συνασπισμό και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος (φωτογραφία) διαφώνησε για πρώτη φορά ανοιχτά με την ηγεσία του κόμματος τον περασμένο Ιούνιο όταν η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ αποφάσισε την αποχώρηση από την κυβέρνηση. Η επόμενη μεγάλη διαφωνία δεν άργησε να εκδηλωθεί και ήρθε λίγους μήνες αργότερα όταν επέλεξε το «παρών» στην ψηφοφορία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής για τις πολιτικές θέσεις του Συνεδρίου, που επί της ουσίας απέκλειαν τον διάλογο με τους 58 ή την έναρξη έστω και κάποιας δειλής συνεργασίας με το ΠαΣοΚ.

Ο Παπαδόπουλος παραμένει μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, ωστόσο διατηρεί στενές σχέσεις και με τους 58. Τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματίσει να μιλήσει και σε εκδηλώσεις τους.