Ο Χρήστος Μαχαίρας (φωτογραφία) φέρει από χθες και επισήμως τον τίτλο του εκπροσώπου Τύπου της ΔΗΜΑΡ. Αν και καταξιωμένος δημοσιογράφος –αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Εθνος» –επέλεξε να βουτήξει στα βαθιά νερά της πολιτικής αποδεχόμενος την πρόταση του Φώτη Κουβέλη να αναλάβει τα νέα καθήκοντα στη Δημοκρατική Αριστερά.

Διαθέτει μεγάλη και πολυετή εμπειρία στον χώρο του Τύπου και επιτυχημένη παρουσία στον χώρο των εφημερίδων και της τηλεόρασης. Στο παρελθόν μάλιστα παρουσίαζε και πολιτικές εκπομπές στην πρώην ΕΡΤ, επομένως γνωρίζει καλά τον χώρο της επικοινωνίας.

Τη δεκαετία του 1990 εργαζόταν ως αρχισυντάκτης στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ενώ στο διάστημα που βρέθηκε εκτός ΕΡΤ εργάστηκε στον «Ελεύθερο Τύπο» της Γιάννας Αγγελοπούλου.

Ο νέος εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ ανέκαθεν έδειχνε ενδιαφέρον για την πολιτική και πρωτίστως για τον χώρο της Κεντροαριστεράς. Ως φοιτητής της Νομικής συμμετείχε στο Συντονιστικό της Σχολής και στις φοιτητικές κινητοποιήσεις. Σε νεαρή ηλικία εντάχθηκε στον Ρήγα Φεραίο (νεολαία ΚΚΕ εσωτερικού) ενώ με τη διάσπαση ακολούθησε την Β’ Πανελλαδική. Την περίοδο της διακυβέρνησης Σημίτη εκδήλωσε φιλική διάθεση απέναντι στον λεγόμενο εκσυγχρονιστικό χώρο.