Σε προσωρινή… ανάπαυλα οδηγείται το μέτρο της Λευκής Εβδομάδας στα σχολεία, καθώς τα συναρμόδια υπουργεία φαίνεται να μην έχουν συμφωνήσει ακόμα στο πλαίσιο εφαρμογής του. Οι ανακοινώσεις για την εφαρμογή της πολυσυζητημένης ανάπαυλας στα σχολεία τις ημέρες που ακολουθούν την Καθαρή Δευτέρα, παρότι αρχικά είχαν προσδιοριστεί για χθες, ξαφνικά μπήκαν στον «πάγο».

Η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη (φωτογραφία) δήλωσε χθες ότι πριν ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις «απαιτείται η συνέργεια πολλών υπουργείων και φορέων και πρωτίστως η ενημέρωση και η συμμετοχή της ελληνικής κοινωνίας».

Η κυρία Κεφαλογιάννη έριξε την μπάλα στα γήπεδα των υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού, ενώ το υπουργείο Παιδείας δεν προέβη σε κανέναν σχολιασμό. Συγκεκριμένα, η υπουργός Τουρισμού δήλωσε χθες ότι «απαιτείται η ανάληψη πρωτοβουλίας από το υπουργείο Παιδείας για τη διευθέτηση όλων των κρίσιμων εκπαιδευτικών ζητημάτων, καθώς και η συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού για την πολιτιστική διάσταση του προγράμματος μέσω της ανάδειξης των πολιτισμικών στοιχείων κάθε περιοχής». Επίσης, πρόσθεσε, ότι απαιτείται η συμμετοχή «του υπουργείου Μεταφορών για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, καθώς και των περιφερειών της χώρας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών». Πάντως, η κυρία Κεφαλογιάννη υπεραμύνεται της πρότασης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) για τη θεσμοθέτηση της «σχολικής ανάπαυλας», επισημαίνοντας ότι αν εφαρμοστεί ολοκληρωμένα, «μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός συνολικού προγράμματος ενταγμένου στην ελληνική πραγματικότητα, προσαρμοσμένου στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της περιόδου, που θα εξυπηρετεί με σοβαρότητα μια πολιτική αναζωογόνησης του τουρισμού σε λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές». Η στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού, δήλωσε η υπουργός, «έχει ως κεντρικό της στόχο τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού, τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και τη διάχυση της τουριστικής ανάπτυξης σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας».