Tην υπογραφή συμφώνου με την ιταλική εταιρεία παραγωγής γάλακτος και γιαουρτιού Granarolo ανακοίνωσε η θυγατρική του ομίλου Vivartia, Δέλτα Τρόφιμα, εταιρεία παραγωγής γαλακτοκομικών στην Ελλάδα. Η συνεργασία αυτή έχει άμεση εφαρμογή και αφορά στο λανσάρισμα και την αποκλειστική διανομή αυθεντικού ελληνικού στραγγιστού γιαουρτιού και ελληνικού τυριού στις αγορές της Ιταλίας και της Γαλλίας, τα οποία θα παράγονται στις εγκαταστάσεις της Δέλτα στην Ελλάδα και θα διανέμονται από τα δίκτυα της Granarolo.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια συνεργασία στρατηγικής σημασίας, η οποία ενώνει δύο ιστορικές εταιρείες  γαλακτοκομικών – με παρουσία πάνω από μισό αιώνα η καθεμία στη χώρα της -, μια ένωση που αναμένεται να φέρει σημαντικά αποτελέσματα και για τα δύο μέρη.

Ο όμιλος Granarolo δραστηριοποιείται τόσο στη συλλογή και παραγωγή γάλακτος, μέσω του συνεταιριστικού οργανισμού GRANLATTE, όσο και στη μεταποίηση και εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων μέσω της Granarolo SpA, η οποία διαθέτει 8 παραγωγικές μονάδες στην Ιταλία και 2 στη Γαλλία. Ο ετήσιος τζίρος του ομίλου Granarolo φτάνει σχεδόν το 1 δισ. ευρώ, ενώ ένας στόλος 800 φορτηγών διανέμει κάθε χρόνο 700.000 τόνους τελικών προϊόντων σε 50.000 σημεία πώλησης. Η Granarolo, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, είναι η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις φρέσκου γάλακτος στην Ιταλία, ενώ μετά την εξαγορά τής YOMO το 2004 έγινε ο μεγαλύτερος παραγωγός γιαουρτιού στη χώρα.