Κλιμακώνουν την αντιδραστική συμπεριφορά τους τα στελέχη της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, γερουσιαστές της οποίας κατέλαβαν το πρωί της Πέμπτης το γραφείο του προέδρου της ιταλικής γερουσίας, Πιέτρο Γκράσο, διαμαρτυρόμενοι για τροπολογία στο μεταναστευτικό ενώ παράλληλα ο γραμματέας του κόμματος Ματέο Σαλβίνι προχώρησε σε νέες φραστικές επιθέσεις κατά της Σεσίλ Κίεντζ, της μαύρης υπουργού για την Ενσωμάτωση των Μεταναστών.

Τα νέα αυτά επεισόδια ακολουθούν την είδηση περί συμφωνίας κοινού μετώπου της Λέγκας του Βορρά με το γαλλικό ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λεπέν στις επικείμενες ευρωεκλογές του Μαΐου.

Οπως έγινε γνωστό, ο Ματέο Σαλβίνι, και η Μαρίν Λεπέν, συναντήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Στρασβούργο και συμφώνησαν σε κοινή δράση εν όψει των ευρωεκλογών. «Συζητήσαμε κοινές στρατηγικές και πεδία δράσης της Ιταλίας και της Γαλλίας. Θα καταρτιστεί μια συνολική στρατηγική, κοινές πρωτοβουλίες, διανομή υλικού και βεβαίως θα διεξαχθεί από κοινού η μάχη κατά του ευρώ», είπε ο Σαλβίνι, ο οποίος προσέθεσε: «Δεν θα παρουσιάσουμε έναν κοινό υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διότι την θεωρούμε ένα μη δημοκρατικό όργανο. Ο μόνος δημοκρατικός θεσμός που αναγνωρίζουμε είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Η Λεπέν από την πλευρά της τόνισε ότι «με τη Λέγκα υπάρχουν αναμφίβολα κοινές ανησυχίες» ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να δημιουργηθεί μια «κοινή κοινοβουλευτική ομάδα μετά τις ευρωεκλογές».

Στη σκιά της συμφωνίας Λέγκας και Λεπέν, ήρθε το πρωί της Πέμπτης η κατάληψη στο γραφείο του Πιέτρο Γκράσο. Η ενέργεια αυτή των στελεχών της Λέγκας του Βορρά έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συζήτηση και την επικείμενη ψήφιση στη γερουσία ενός μέτρου το οποίο τροποποιεί το νόμο ο οποίος διέπει το μεταναστευτικό και συγκεκριμένα καταργεί το ποινικό αδίκημα της λαθρομετανάστευσης.

Παρά την κατάληψη η συζήτηση της τροπολογίας συνεχίστηκε κανονικά.

Παράλληλα, ωστόσο, ο Ματέο Σαλβίνι προχώρησε και σε νέα επίθεση κατά της υπουργού αρμόδιας για την Κοινωνική Ένταξη των Μεταναστών, Σεσίλ Κίεντζ: «Υπάρχει μια κυρία η οποία εργάζεται κατά των συμφερόντων των Ιταλών ανέργων, εναντίον των πολιτών μας που παίρνουν κοινωνικά βοηθήματα, εναντίον δηλαδή όσων πληρώνουν τον μισθό της», είπε Σαλβίνι.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης υπενθύμισαν ότι η μαύρη υπουργός που κατάγεται από το Κονγκό είναι το μόνο μέλος της κυβέρνησης Λέττα που είναι αναγκασμένο να διαθέτει μόνιμη φύλαξη από αστυνομικούς, καθώς η Κίεντζ έχει δεχθεί απειλές κατά της ζωής της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από