Κάτι λιγότερ από δύο ώρες χρειάστηκε ο Ναδάλ για να κερδίσει τον Ελληνοαυστραλό, Θανάση Κοκκινάκη και να πάρει φυσικά το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο του Australian Open. Ο νεαρός αθλητής κατάφερε στην πρώτη του παρουσία στο ανδρικό τουρνουά πάντως να κερδίσει τα βλέμματα και να αφήσεις πολύ καλές εντυπώσεις.

Όσο για τον Ισπανό, Νο1 της κατάταξης, με 6-2 (32′, 6-4 (49′) και 6-2 (3-2) σκέφτεται πλέον τον επόμενο αντίπαλό του, που θα είναι ο νικητής ανάμεσα στους Σοκ (ΗΠΑ) και Μονφίς (Γαλλία).

Εισιτήριο με 3-0 και για τον Φέντερερ που είχε πάντως σκαμπανευάσματα κόντρα στον Σλοβένο Κάβτσιτς, τον οποίο κέρδισε τελικά με 6-2, 6-1 και 7-6. Ο Ελβετός θα αντιμετωπίσει στον τρίτο γύορ τον νικητή του ζευγαριού Βερντάσκο (Ισπανία)-Καμπασβίλι (Ρωσία).

Το πρώτο χρονικά ζευγάρι που πήρε το εισιτήριο και θα αγωνιστεί μεταξύ τους στον τρίτο γύρο είναι αυτό του Γιανγκ (ΗΠΑ) -άφησε εκτός τον Ιταλό Σέπι με το συναρπαστικό 3-2 σετ- με τον Ιάπωνα Νισικόρι, που απέκλεισε τον Λάτσοβιτς (Σερβία).

Στον τρίτο γύρο πέρασε και ο Τσόνγκα που κέρδισε με 7-6, 6-4, 6-4 τον Βραζιλιάνο Μπελούτσι και περιμένει τον νικητή του Τσίλιτς (Κροατία)-Σιμόν (Γαλλία).