Ματαιώθηκαν μέχρι τις 17:00 τοπική ώρα σήμερα όλοι οι αγώνες τένις του αυστραλιανού Open στα ανοιχτά γήπεδα λόγω του καύσωνα που πλήττει την Αυστραλία.

Στη Μελβούρνη, παίκτες του αυστραλιανού Open έκαναν εμετό, ένας από αυτούς λιποθύμισε και ένα παιδί που μαζεύει τις μπάλες αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποίησαν σήμερα ότι θα συνεχιστεί το κύμα καύσωνα, το οποίο έχει προκαλέσει πολλές δασικές πυρκαγιές.

Οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου εδώ και πολλές ημέρες στη νότια χώρα.

Στην πολιτεία της Νότιας Αυστραλίας 129 άνθρωποι νοσηλεύθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες λόγω εξάντλησης ή σοβαρής αφυδάτωσης.

Χθες, ένας κηπουρός σχολείου της Μελβούρνης, ηλικίας 76 ετών, πέθανε από τη ζέστη. Οι υπηρεσίες υγείας ανέφεραν ότι 109 άνθρωποι νοσηλεύονται στην πόλη εξαιτίας της ζέστης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μετεωρολογικής υπηρεσίας της πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας Τζον Νερν, η Αδελαΐδα, πρωτεύουσα της πολιτείας αυτής, είναι πιθανό να σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ της των 46,1 βαθμών Κελσίου που είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο του 1939.

Στη Βικτόρια εκδηλώθηκαν 1.000 πυρκαγιές τις τελευταίες 24 ώρες. Οι ισχυροί άνεμοι που προβλέπονται για αύριο αυξάνουν τον κίνδυνο να προσλάβουν οι δασικές πυρκαγιές ανεξέλεγκτες διαστάσεις.