Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στους συνεργάτες και τους εργαζόμενους της εταιρείας Καραμολέγκος η είδηση της απαγωγής του επιχειρηματία Μανόλη Καραμολέγκου χθες το πρωί. Ο 58χρονος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, που γεννήθηκε στο χωριό Εξω Γωνιά της Σαντορίνης, κατάφερε να μετατρέψει το οικογενειακό αρτοποιείο που ανέλαβε το 1989 σε μια από τις μεγαλύτερες αρτοβιομηχανίες της χώρας με περισσότερους από 380 εργαζόμενους. Μάλιστα από το 1999 η εταιρεία του είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών ενώ το 2000 απέκτησε με συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο την εταιρεία Απολλώνιο ΑΒΕΕ.

Ο Μανώλης Καραμολέγκος θεωρείται από όσους τον γνωρίζουν ένας ιδιαίτερα εργατικός άνθρωπος ο οποίος κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να δημιουργήσει ένα δίκτυο πωλήσεων για την εταιρεία του, που αποτελείται από 6 σύγχρονα κέντρα διανομής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο Κρήτης, Ιωάννινα με ιδιόκτητο στόλο 122 αυτοκινήτων.

Χρονιά – σταθμός για την πορεία της Καραμολέγκος ήταν το 2003 όταν δημιούργησε το Ψίχατοστ, το πρώτο ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, ενώ σήμερα έχοντας πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις σε τεχνολογικό εξοπλισμό διαθέτει μια πλήρως αυτοματοποιημένη παραγωγή με τη χρήση ρομποτικών μηχανημάτων. Εκτός από διαφόρων τύπων ψωμί για τοστ, η αρτοβιομηχανία παράγει και σειρά διαφόρων τύπων ψωμιά, ψωμάκια για χάμπουρκερ και τσουρέκια. Το πελατολόγιό της περιλαμβάνει από τις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ (περίπου το 70% των πωλήσεων) μέχρι μικρά καταστήματα λιανικής πώλησης.

Η εταιρεία στο εννεάμηνο 2013 πραγματοποίησε πωλήσεις 56,1 εκατ. ευρώ και πρόσφατα προχώρησε στην ολοκλήρωση της έκδοσης εμπραγμάτως εξασφαλισμένου κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 2.300.000 ευρώ με σκοπό την κάλυψη επενδυτικών αναγκών και την αναχρηματοδότηση υφισταμένων υποχρεώσεών της.