«Οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Αυτός ο άνθρωπος έκανε λάθος και θέλει να το πει». Με αυτές τις φράσεις παρέδωσε… τον απαγωγέα του στον φρουρό του Αστυνομικού Τμήματος Κερατέας ο επιχειρηματίας Μανώλης Καραμολέγκος.

Με πρωτοφανή ψυχραιμία, παρά τις συνθήκες ομηρείας στις οποίες έζησε επί περίπου δεκαπέντε ώρες, ο αρτοβιομήχανος κατάφερε να πείσει τον απαγωγέα που είχε μείνει για να τον φρουρεί σε αγροικία στον Κουβαρά ότι ήταν καλύτερο για εκείνον, δηλαδή για τον κακοποιό, να τον αφήσει ελεύθερο.

Ο κ. Καραμολέγκος έσπευσε να συστηθεί στον έκπληκτο αστυνομικό και αμέσως μετά μπήκε μαζί με τον απαγωγέα, που παραδόθηκε, στο Τμήμα. Από εκεί ειδοποίησαν τη σύζυγο και τον γιο του που ζούσαν τη δική τους αγωνία από τις έντεκα το βράδυ της Τρίτης. Μάλιστα, στο πρώτο τηλεφώνημα από το Τμήμα της Κερατέας η κυρία Καραμολέγκου δεν πίστευε ότι ο άνδρας που της μιλούσε ήταν πράγματι αστυνομικός.

Εως αργά χθες το βράδυ, εκτός από τον 37χρονο Μολδαβό που παραδόθηκε στις αρχές, συνελήφθη άλλος ένας από τη συμμορία, επίσης αλλοδαπός. Αναζητούνται πλέον άλλα τρία άτομα, εκ των οποίων ένας Ελληνας.

ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ. Τα λάθη των απαγωγέων είχαν εδραιώσει την πεποίθηση στην Αστυνομία ότι ήταν θέμα ωρών να λήξει η απαγωγή –είχαν εντοπίσει το σήμα του κινητού τηλεφώνου τους και την περιοχή στην οποία βρίσκονταν. Το σημαντικότερο πάντως ήταν η ψυχραιμία και η αντίδραση του ίδιου του θύματος, που κατάφερε όταν έμεινε με μόνο έναν φύλακα να τον πείσει να τον αφήσει ελεύθερο. Τουλάχιστον δύο από τους απαγωγείς είχαν εργαστεί παλαιότερα στην εταιρεία του κ. Καραμολέγκου και τους αναγνώρισε.

Μάλιστα, όταν ο 37χρονος του έλυσε τα χέρια και αποφάσισαν να πάνε στην Αστυνομία, ο επιχειρηματίας τού ζήτησε να τηλεφωνήσει στην οικογένειά του. Ο δράστης τού έδωσε το τηλέφωνο, από το οποίο λίγες ώρες νωρίτερα με τους συνεργούς του είχαν γνωστοποιήσει την απαίτησή τους για τα λύτρα, μαζί με απειλές για τη ζωή του επιχειρηματία. Η Αστυνομία όμως είχε συστήσει στην οικογένεια να μην απαντά, αφού με αυτό τον τρόπο χειρίζονται τις πρώτες ώρες τους απαγωγείς, ώστε να τους υποχρεώσουν να ρίξουν τις απαιτήσεις τους και να τους οδηγήσουν σε λάθη. Θύτης και θύμα έκαναν οτοστόπ σε διερχόμενο οδηγό και του ζήτησαν να τους πάει στο Αστυνομικό Τμήμα της Κερατέας. Μάλιστα, ο απαγωγέας είχε κρατήσει το εννιάρι πιστόλι του και μια χειροβομβίδα, αλλά τις σφαίρες τις είχε παραδώσει… στο θύμα.

ΕΝΕΔΡΑ ΣΤΟΝ ΓΕΡΑΚΑ. Οι δράστες είχαν αντιγράψει έως ένα βαθμό το σχέδιο των επίδοξων απαγωγέων του εφοπλιστή Κίκου Μαρτίνου και έβαλαν σε εφαρμογή τα σχέδιά τους προχθές αργά το βράδυ. Εστησαν ενέδρα στην περιοχή του Γέρακα, την ώρα που ο επιχειρηματίας επέστρεφε από την επιχείρησή του στο Κορωπί στο σπίτι του στην Πεντέλη.

Το σκηνικό της απαγωγής είδε ένα νεαρό ζευγάρι και ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Ο γιος του επιχειρηματία που είχε ανησυχήσει και τον αναζητούσε ξεκίνησε από το σπίτι για να ακολουθήσει το δρομολόγιο του πατέρα του αντίστροφα. Στο σημείο της απαγωγής, είδε τους αστυνομικούς τους οποίους είχε ειδοποιήσει το ζευγάρι και αναγνώρισε τα γυαλιά του πατέρα του.

Στο μεταξύ κλειδωμένο στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, οι απαγωγείς περιέφεραν για ώρες το θύμα. Στον Αγιο Στέφανο τον έβγαλαν από το αυτοκίνητό του και τον επιβίβασαν σε ταξί του συνεργού που συνελήφθη. Το αυτοκίνητο του επιχειρηματία το εγκατέλειψαν στην περιοχή.

Με το ταξί έφθασαν το πρωί σε αγροικία στο δάσος Κουβαρά. Γύρω στις εννέα το πρωί ο επιχειρηματίας επικοινώνησε με τον οικονομικό διευθυντή της επιχείρησης ζητώντας του να συγκεντρώσει δυόμισι εκατ. ευρώ. Ηταν το ποσό των λύτρων που ζητούσαν οι απαγωγείς.