Λουκέτο μπαίνει σε 21 φορείς του Δημοσίου από τους οποίους θα προέλθουν 250 υπάλληλοι για την κάλυψη του μνημονιακού στόχου των 4.000 απολύσεων που είχε τεθεί για το 2013.

Πρόκειται για 11 φορείς οι οποίοι καταργούνται και οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται σε κεντρικές υπηρεσίες. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν: ΤΕΟ, ΕΑΧΑ, Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, Ινστιτούτο Συνταγματικών Ερευνών, Ερευνητικό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών, Οργανισμός Κωπαΐδας, Κεντρική Αγορά Πατρών και οι Οργανισμοί Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων.

Καταργούνται επίσης άλλοι τέσσερις φορείς, οι οποίοι δεν λειτούργησαν ποτέ (Εθνικό Ιδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μοριά», Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας, Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας και Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας). Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου τρία κλαδικά ερευνητικά κέντρα (Κέντρο Ερευνας και Τεχνολογίας Στρατού, Γραφείο Ερευνας και Τεχνολογικών Εξελίξεων Ναυτικού και Κέντρο Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Αεροπορίας) συγχωνεύονται σε έναν ενιαίο φορέα. Αντίστοιχη διαδικασία προβλέπεται για το Ταμείο Εθνικής Αμυνας, το Ταμείο Εθνικού Στόλου και το Ταμείο Αεροπορικής Αμυνας.