Παρά το τσουχτερό κρύο, καθώς η θερμοκρασία είχε πέσει στους -10 βαθμούς Κελσίου, χιλιάδες ορθόδοξοι πιστοί περίμεναν και την Τετάρτη υπομονετικά στην ουρά, που έφτανε σε μήκος το ενάμιση χιλιόμετρο, προκειμένου να προσκυνήσουν τα Δώρα των Τριών Μάγων, το ανεκτίμητο κειμήλιο της Μονής του Αγίου Παύλου, στο Άγιο Όρος, που εκτίθεται στο μοναστήρι Νοβοντεβίτσι της Αγίας Πετρούπολης.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι προσκύνησαν το κειμήλιο, που μεταφέρθηκε στη Ρωσία από την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα και εκτέθηκε αρχικά στον Καθεδρικό του Χριστού Σωτήρος στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση, οι Τρεις Μάγοι προσέφεραν στο νεογέννητο Ιησού χρυσό, λίβανο και σμύρνα όταν πήγαν να τον προσκυνήσουν στη Βηθλεέμ.

Περισσότεροι από 21.000 άνθρωποι προσκύνησαν την Τρίτη το κειμήλιο, ενώ οι οργανωτές εκτιμούν ότι την Τετάρτη οι επισκέπτες θα ξεπεράσουν τις 50.000.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία ενώ οι αρχές εγκατέστησαν τουαλέτες και μεγάλες σκηνές όπου ο κόσμος μπορεί να ζεσταθεί και να πιει ένα ζεστό αφέψημα.

«Χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να προσκυνήσω αυτό το σπάνιο κειμήλιο και δεν με ενοχλεί να περιμένω στην ουρά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια γυναίκα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από