Η Σερένα Γουίλιαμς συνέχισε στον τρίτο γύρο του Οπεν της Αυστραλίας στη Μελβούρνη με εύκολη νίκη επί της Βέσνα Ντόλονς (Σερβία) με 6-1,6-2. Ετσι έφτασε το ρεκόρ της στη διοργάνωση στις 60 νίκες-8 ήττες.

Παράλληλα, με την 60η νίκη της στο Οπεν της Αυστραλίας, ισοφάρισε το ρεκόρ της Μάργκαρετ Κορτ. Η Σερένα, χαρακτήρισε «ακραίες» τις συνθήκες καύσωνα κάτω από τις οποίες διεξάγονται οι αγώνες. Υποστήριξε μάλιστα, ότι ξύπνησε τη νύχτα προκειμένου να πιεί νερό, σημειώνοντας ότι «το τελευταίο που θα ήθελα αυτές τις ημέρες είναι να υποφέρω από κράμπες. Με αυτές τις συνθήκες είναι εύκολο να σου συμβεί».

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεπέρασε το ίδιο εύκολα το εμπόδιο του Λεονάρντο Μέιερ από την Αργεντινή (6-0,6-4,6-4), Ο σέρβος τενίστας τρόμαξε στο πρώτο σετ, όταν σε μία φάση αισθάνθηκε ενοχλήσεις στον αριστερό αστράγαλο. «Ηταν απλά, μία στιγμιαία ενόχληση κατά τη διάρκεια μίας προσπάθειας. Στη συνέχεια ήταν όλα καλά», είπε.

Στην τρίτη ημέρα της διοργάνωσης, αντικείμενο συζήτησης έγιναν και οι 19 άσοι του Αμερικανού Σαμ Κέρεϊ, στο παιχνίδι με τον Λετονό Ερνεστ Γκιούλμπις. Ο αμερικανός τενίστας επικράτησε με 6-2,6-3,6-4.

.