Ξεχωρίζει στη λίστα του Ολυμπιακού ο έμπειρος ουρουγουανός κεντρικός αμυντικός Ντιέγκο Λουγκάνο, ο οποίος προτάθηκε για να καλύψει το κενό του Δημήτρη Σιόβα.

Ο Μίτσελ θέλει έναν καταξιωμένο σέντερ μπακ προκειμένου να δέσει με τον Κώστα Μανωλά ενόψει των αγώνων με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς παραμένει ερωτηματικό σε ποια κατάσταση θα βρίσκεται ο αρχηγός του Ολυμπιακού Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Ο Λουγκάνο λοιπόν που θέλει να αποχωρήσει από τη Γουέστ Μπρομ (έχει μόλις 4 συμμετοχές) και επιθυμεί να έχει παιχνίδια στα πόδια του ενόψει της συμμετοχής του στην εθνική Ουρουγουάης στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Ο 33χρονος αρχηγός της Ουρουγουάης (91 συμμετοχές) ανήκει στην Παρί Σεν Ζερμέν και την προηγούμενη σεζόν ήταν συμπαίκτης του Σαβιόλα στη Μάλαγα. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού πιστεύει ότι ο Λουγκάνο μπορεί να παίξει σε ψηλό επίπεδο και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό σε Τσάμπιονς Λιγκ και πρωτάθλημα.

Στην Αργεντινή υπάρχουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η Ρίβερ Πλέιτ θέλει να αποκτήσει τον Λουγκάνο ο οποίος φαίνεται ότι θα προτιμήσει τον Ολυμπιακό έχοντας μεγάλο κίνητρο το Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκτός από τον ουρουγουανό διεθνή αμυντικό, στους Ερυθρόλευκους έχει προταθεί ο Σέρβος διεθνής στόπερ της Νις, Νεμάνια Πεϊσίνοβιτς. Μάλιστα δημοσιεύματα στη Γαλλία σημειώνουν ότι ο Ολυμπιακός εξετάζει την περίπτωση απόκτησης του 26χρονου κεντρικού αμυντικού, το συμβόλαιο του οποίου λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Για τον Πεϊσίνοβιτς αναφέρεται ότι βρίσκεται στο στόχαστρο των Λιόν, Ζενίτ και γερμανικών ομάδων.

Εξάλλου υπάρχουν και άλλα ονόματα στόπερ που έχουν προτείνει μάνατζερ στον Ολυμπιακό. Μεταξύ άλλων είναι οι Εβέρτον, Χάιντσε, Αντελέγιε, Μποτία, Βίλοτιτς.

Την τελική απόφαση θα πάρει ο Μίτσελ ο οποίος δεν θέλει σέντερ μπακ για να έχει μία επιπλέον λύση, αλλά επιθυμεί έναν έμπειρο στόπερ για να παίξει δίπλα στον Μανωλά.

Σχετικά με δημοσιεύματα που ήθελαν να πάρει μεταγραφή στην Μπενφίκα ο Ανδρέας Σάμαρης για να πάρει τη θέση του σέρβου μέσου Νεμάνια Μάτιτς ο οποίος πήρε μεταγραφή στη Τσέλσι (έναντι 25 εκατ. ευρώ) , στον Ολυμπιακό δήλωσαν άγνοια. Παράλληλα ο τεχνικός της Μπενφίκα Ζόρζε Ζεσούς έλεγε την Τετάρτη ότι θα στηριχθεί στον Λιούμπομιρ Φέισα και άφησε να εννοηθεί ότι ο Σάμαρης μπορεί να περιμένει…

Ο Ρομπέρτο

Ο ισπανικός Τύπος έχει στην πρώτη θέση τον Ρομπέρτο για τη θέση του βέλγου τερματοφύλακα στην Ατλέτικο, Κουρτουά ο οποίος φαίνεται ότι θα αποχωρήσει το ερχόμενο καλοκαίρι από τη Μαδρίτη. Οι Ισπανοί έχουν στην τριπλέτα των τερματοφυλάκων φαβορί τον Ρομπέρτο και ακολουθούν οι Ασένχο, Ματαντά. Ο 28χρονος γκολκίπερ έχει ξεχωρίσει την εφετινή σεζόν στον Ολυμπιακό (αγωνίζεται δανεικός) και μόνο αν πάρει θέση βασικού θα επιστρέψει στην Μαδρίτη.

Ο Ταταρουσάνου

Ενας άλλος γκολκίπερ που έχει απασχολήσει τον Ολυμπιακό, ο Ρουμάνος Τσιπριάν Ταταρουσάνου ξεκαθάρισε ότι είναι παίκτης της Στεάουα Βουκουρεστίου και στόχος του είναι να κατακτήσει τον τίτλο. Ο ρουμάνος διεθνής γκολκίπερ σε δηλώσεις του στον Τύπο της πατρίδας τους υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ούτε με τον Ολυμπιακό, ούτε με τη Φιορεντίνα. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα για τον Ολυμπιακό για την Φιορεντίνα, ούτε για κάποια άλλη ομάδα. Είμαι παίκτης της Στεάουα και θέλω να πάρω το πρωτάθλημα», τόνισε ο Ταταρουσάνου.

Ολλανδικά και βελγικά ρεπορτάζ αναφέρουν πως οι Ρόμα, Μαρσέιγ, Λιλ, Ουντινέζε και ο Ολυμπιακός έχουν στο στόχαστρο τους τον αφρικανό αμυντικό Οπαρέ της Σταντάρ Λιέγης. Πάντως τόσο ο Οπαρέ όσο και ο ατζέντης του υποστήριξαν ότι δεν γνωρίζουν κάτι σε ότι αφορά τον Ολυμπιακό.

***Ο ΑΟ Ερμής Ζωνιανών απέκτησε δανεικό από τον Ολυμπιακό τον 20χρονο γκολκίπερ Αρη Βλάχο. Ο κρητικός σύλλογος με ανακοίνωση τουτ ευχαρίστησε τους Ερυθρόλευκους για τις παραχωρήσεις των Βλάχου και Ευαγγέλου.

Ο Κωνσταντίνου

Ο πρώην σέντερ φορ του Ολυμπιακού Μιχάλης Κωνσταντίνου κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στην Κύπρο, ύστερα από 18 χρόνια παρουσίας στα γήπεδα. Ο Κωνσταντίνου αγωνίστηκε σε Ηρακλή, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και το όνομα του είχε γίνει σύνθημα από τους φίλους των Ερυθρολεύκων: «Μιχαλάκη είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα».

Σε εκδήλωση βράβευσης των καλύτερων στο κυπριακό ποδόσφαιρο, ο Κωνσταντίνου υποστήριξε: «Βιαστήκατε να με βραβεύσετε, μάλλον για να βεβαιωθείτε ότι εγκαταλείπω το ποδόσφαιρο. Ό,τι ονειρεύτηκα, το έζησα και αποχωρώ ευτυχισμένος. Αλλά ίσως αδίκησα λίγο τον εαυτό μου».