«Δεν θυμάμαι πόσα χρόνια είχαν να προπωληθούν όλα τα εισιτήρια σε αγώνα του Ολυμπιακού τρεις μέρες πριν το παιχνίδι. Περιμένουμε να έχουμε μεγάλη βοήθεια από την έδρα μας και σε αυτή θα στηριχτούμε με στόχο μια μεγάλη νίκη, που αν έρθει θα μας ανοίξει διάπλατα το δρόμο της πρόκρισης. Παίζουμε κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα που δείχνει να βρίσκει ρυθμό στο τοπ-16».

Ο κόουτς των Πρωταθλητών Ευρώπης Γιώργος Μπαρτζώκας, μιλώντας για το αυριανό μεγάλο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα (21.00 –Novasports 2) στάθηκε ιδιαίτερα στον κόσμο της ομάδας, ο οποίος βέβαια γεμίζει το γήπεδο αλλά ακόμα σε πολλά σημεία ο τρόπος αντίδρασής του κάνει το ΣΕΦ να θυμίζει θέατρο και ας το χαρακτήρισε ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα Τσάβι Πασκουάλ την πιο θερμή έδρα της Ευρώπης.
Όπως και να έχει η παρουσία δύο πρώην παικτών των Ερυθρολεύκων του Κώστα Παπανικολάου αλλά και του Τζόι Ντόρσει, δίνει μια ξεχωριστή νότα στον αγώνα και ο κόσμος αναμένεται να αποθεώσει τον αγαπημένο του Παπανικολάου.
«Θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία στον Κώστα Παπανικολάου, για τον οποίο δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένα άτομο στην ομάδα που να έχει αρνητικά συναισθήματα για αυτόν. Τον περιμένουμε με χαρά. Ακόμα και για τον Ντόρσεϊ που ξέρετε όλοι πώς έφυγε τρέφω μόνο θετικά συναισθήματα και είχε βοηθήσει πολύ την ομάδα όσο ήταν σε αυτήν» τόνισε για του δύο πρώην ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που προσπαθεί τώρα να εντάξει τους δύο νέους Αμερικάνους στην ομάδα.
«Ο Κόλινς από μέρα σε μέρα γίνεται και καλύτερος. Μαθαίνει κάποια πράγματα στην ομάδα και θα βοηθήσει. Είναι αλήθεια ότι είναι λίγο πίσω στις προπονήσεις και τώρα προσπαθεί να επανέλθει. Εδώ ο Σλούκας δεν έπαιξε 10 μέρες και έκανε σχεδόν έναν μήνα μετά να συνέλθει. Θέλει υπομονή. Ο Μούν δεδομένου ότι μπορεί να παίξει μόνο στο δεύτερο γύρο της Ευρωλίγκας, μαθαίνει την ομάδα και το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε ένα ακόμα αξιόλογο παίκτη για τις προπονήσεις. Φανταστείτε πόσο σημαντικός ήταν για παράδειγμα τώρα για την προετοιμασία εν’ όψει Μπαρτσελόνα, δεδομένου ότι μας λείπει σε αυτή τη θέση εκτός του Πέτγουεϊ και ο τραυματίας Αγραβάνης.

Απλά ρωτάει συνέχεια πράγματα. Ξέρετε έχει ξεκινήσει πεντάδα σε 70 στο ΝΒΑ, που είναι πολύ σημαντικό εκεί, αλλά δεν έχει παίξει ποτέ Ευρώπη και συνεπώς του μαθαίνουμε συνέχεια πράγματα. Του εξηγήσαμε για παράδειγμα πως εδώ δεν έχει το δικαίωμα να πάρει ο ίδιος τάιμ άουτ ! Όλα όσα έζησε στη Νέα Σμύρνη, του φάνηκαν πρωτόγνωρα».

Αν πάντως για τους Αμερικάνους απαιτείται χρόνος προσαρμογής, τι να πει κανείς για τον Μίρσα Μπέγκιτς, καθώς ο Σλοβένος δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα και μάλιστα σε ένα παιχνίδι όπως αυτό με την φρόντ λάιν της Μπαρτσελόνα θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμος. Και όμως ο τεχνικός του Ολυμπιακού δεν απογοητεύεται:

«Είναι ένας παίκτης ειδικών συνθηκών. Αποτελεί τη μεταγραφή του καλοκαιριού με το λιγότερο ρίσκο. Ήταν πρωταθλητής Ισπανίας και έπαιξε τελικό φάιναλ φορ. Όμως αντιμετωπίζει δυσκολίες να προσαρμοστεί στα δεδομένα και εμείς είμαστε εδώ είναι να κάνουμε τον κάθε παίκτη να βοηθήσει την ομάδα, όσο περισσότερο μπορεί. Μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει στον βαθμό που μπορεί».

Το ενδιαφέρον του κόσμου είναι μεγάλο, όχι μόνο για τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα αλλά γενικότερα και ο κόουτς Μπαρτζώκας είχε την απάντηση:
«Είναι λογικό καθώς το πρωτάθλημα στο ποδόσφαιρο έχει κριθεί και όλοι περιμένουν τα παιχνίδια στο τέλος Φεβρουαρίου με την Γιουνάιτεντ. Αντίθετα ο όμιλος μας στην Ευρωλίγκα είναι πολύ αμφίρροπος, έχει δύο ελληνικές ομάδες και αυτό αυξάνει το ενδιαφέρον του κόσμου. Αυτό είναι και καλό και κακό. Ο κόσμος πάντως ασχολείται με το μπάσκετ και αυτό το θέλουμε. Τον τελευταίο μήνα δεν παίζουμε καλά και υπάρχει λόγος».
Η βαριά ήττα στο Μιλάνο «πείραξε» και τον Γιώργο Μπαρτζώκα αλλά φύση αισιόδοξος ελπίζει στην ανάκαμψη όπως έγινε και πέρυσι μετά την συντριβή από την Εφές και (κυρίως) την Ζαλγκίρις εντός, αλλά και πρόπερσι μετά τη βαριά ήττα από την ΤΣΣΚΑ.
«Είναι αλήθεια ότι δεν παίζουμε καλά τον τελευταίο καιρό, αλλά υπάρχει εξήγηση γι’ αυτό. Όμως η ήττα αυτή πλήγωσε τον εγωϊσμό μας και θα αντιδράσουμε. Εύχομαι να γίνει με την Μπαρτσελόνα όπου θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να νικήσουμε. Είναι ένα παιχνίδι πριν από ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όπου σε ανάλογες περιπτώσεις αντιμετωπίζαμε προβλήματα συγκέντρωσης. Τώρα, το ματς της Δευτέρας δεν είναι τόσο σημαντικό και ουσιαστικά δεν διακυβεύεται κάτι, άρα ελπίζω να μην μας επηρεάσει», κατέληξε ο κόουτς του Ολυμπιακού που διευκρίνισε επίσης ότι έχουν κάνει σκάουτινγκ την αντίπαλο και με Ναβάρο αλλά και χωρίς αυτόν αν και το πιθανότερο είναι να παίξει.