Σε ανοιχτή πληγή εξελίσσεται για τους Ανεξάρτητους Ελληνες η διαγραφή του βουλευτή Αχαΐας Γιώργου Νταβρή (επάνω αριστερά), ο οποίος πέρασε χθες στην αντεπίθεση εξαπολύοντας κεραυνούς προσωπικά κατά του Πάνου Καμμένου (επάνω δεξιά), τον οποίο περίπου κατήγγειλε ότι αποτελεί «βαρίδι» για το κόμμα. Η ηγεσία απάντησε με τη διαγραφή Νταβρή και από τους καταλόγους των κομματικών μελών, αλλά ο πόλεμος μάλλον θα έχει συνέχεια, καθώς ο βουλευτής Αχαΐας άφησε σκιές για τη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος και υπέδειξε την απομάκρυνση του κ. Καμμένου από την προεδρία.

«Ο Πάνος Καμμένος δεν μπορεί να οδηγήσει το καράβι. Το έχω πει και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, χρησιμοποιώντας τον όρο «μη δυνατότητα κατεύθυνσης». Πιστεύω, από αυτά που έχω δει, ότι δεν έχει τις δυνατότητες να ηγηθεί…», τόνισε με έμφαση στον Βήμα 99,5 και πρόσθεσε ότι θα ζητούσε εξηγήσεις από τον αρχηγό των ΑΝΕΛ τόσο για τα οικονομικά του κόμματος όσο και για το πρόσφατο ταξίδι του κ. Καμμένου στην Ελβετία και στις Γαλλικές Αλπεις.

Ο κ. Νταβρής κατηγόρησε ακόμη τον κ. Καμμένο ότι επενδύει σε ένα «νεοαρχηγικό και όχι δημοκρατικό κόμμα», ενώ ανέφερε ότι θα επέστρεφε στους ΑΝΕΛ έπειτα από αλλαγή ηγεσίας. Διαφορετικά, προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσει άλλους πολιτικούς δρόμους. Η σκληρή επίθεσή του, ωστόσο, και κατά του Νίκου Νικολόπουλου, τον οποίο χαρακτήρισε «τραβεστί αντιμνημονιακό» και τον κατηγόρησε ότι επιχείρησε να δημιουργήσει «θύλακες στήριξης» στους ΑΝΕΛ, ερμηνεύεται από πολλούς στη ΝΔ ως προαναγγελία ότι ο κ. Νταβρής θα επιδιώξει, αργά ή γρήγορα, να καλύψει το κενό του πρώην υφυπουργού στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Αχαΐας.