Δύο ρουκέτες που ερρίφθησαν από την Λωρίδα της Γάζας έπεσαν στο νότιο Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές, μετά την κηδεία του πρώην Πρωθυπουργού Αριέλ Σαρόν, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

«Δύο ρουκέτες έπληξαν την περιοχή Σάαρ Χανεγκέβ», αλλά έπεσαν σε μια ακατοίκητη ζώνη, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο στρατός.

Οι δύο αυτοί πύραυλοι είχαν στόχο την πόλη Σντερότ, η οποία βρίσκεται κοντά στο οικογενειακό αγρόκτημα στο οποίο ετάφη ο Σαρόν, διευκρίνισε παράλληλα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.

Οι ρουκέτες ερρίφθησαν μετά το τέλος της κηδείας του απόστρατου στρατηγού Σαρόν, η οποία τελέστηκε με στρατιωτικές τιμές το απόγευμα στο οικογενειακό του αγρόκτημα στην περιοχή της Νεγκέβ, η οποία βρίσκεται κοντά στην μεθόριο με την Λωρίδα της Γάζας.

Οι υπηρεσίες της ισραηλινής ασφάλειας είχαν αποστείλει ενισχύσεις και είχαν αυξήσει το επίπεδο συναγερμού, φοβούμενες τη ρίψη ρουκετών από την Γάζα. Στον τομέα αυτόν έχουν αναπτυχθεί συστοιχίες του αντιπυραυλικού συστήματος «Σιδηρούς Θόλος».