Αναχωρεί για τις ΗΠΑ το πρωί της Τρίτης ο Είσι Λο, αφού (όπως δήλωσε τη Δευτέρα στα ΝΕΑ) ο άσος του Ολυμπιακού μιλάει και με τον δικό του γιατρό στην Αμερική. Είναι λογικό γνωρίζοντάς τον πολύ καλά να θέλει να εξεταστεί και από αυτόν, όμως την ίδια ώρα οι «Πρωταθλητές Ευρώπης» κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Ουσιαστικά αυτή η απόφαση του Αμερικανού (αν και δεν έχει ακόμα τυπικά καταλήξει στον τρόπο που θα χειριστεί τον τραυματισμό του) βάζει τέλος στη σεζόν, καθώς ο δικός του γιατρός του έχει προτείνει να κάνει επέμβαση στο γόνατο (με τοποθέτηση και βλαστοκυττάρων) για να λύσει οριστικά το πρόβλημα του. Κάτι όμως που θα τον κρατήσει μίνιμουμ έξι μήνες εκτός δράσης.

Αντίθετα η πρόταση του ιατρικού τιμ του Ολυμπιακού στο Λο ήταν να κάνει εδώ αρθροσκόπηση (ώστε να καθαριστούν και τα τρίμματα από τον χόνδρο τα οποίο είναι πολύ ενοχλητικά) ακολουθώντας παράλληλα πρόγραμμα αποθεραπείας και να απουσιάσει για ένα διάστημα περίπου δύο μηνών, όμως έτσι δεν θα έλυνε οριστικά το πρόβλημά του.
Θυμίζουμε ότι ο Αμερικανός έχει έναν ακόμα χρόνο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, αλλά πλέον θα πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις με όλα τα σενάρια να είναι πιθανά ακόμα και αυτού της λήξης συνεργασίας των δύο πλευρών !
Η ζημιά που έχει υποστεί ο παίκτης στον επιγονάτιο τένοντα και στον χόνδρο, δεν είναι απλή και θέλει λεπτό χειρισμό γι’ αυτό και ο παίκτης είναι ακόμα διστακτικός όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του μετά τον αγώνα της ομάδας του στη Νέα Σμύρνη: «Είναι λογικό να μιλάω και με τον δικό μου γιατρό, αφού βρίσκομαι μεταξύ δύο προτάσεων τις οποίες και εξετάζω. Έπαιζα σε αρκετά παιχνίδια με πόνο και δεν πήγαινε άλλο αυτή η κατάσταση» είχε πει ο Αμερικάνος γκαρντ, που είχε βοηθήσει τόσο πολύ την ομάδα του την τελευταία διετία όντας ένας από τους πιο καθοριστικούς παίκτες στην πορεία προς την κατάκτηση της Ευρωλίγκας (δύο φορές) αλλά και του πρωταθλήματος του 2012.

Όμως στην τρέχουσα σεζόν ουσιαστικά είναι παρών-απών και δεν θυμίζει σε τίποτε τον παίκτη που μπορεί να αλλάξει επίπεδο στην ομάδα.

ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ: «ΠΙΟ ΦΩΝΑΚΛΑΣ Ο ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ».

Ο Στράτος Περπέρογλου που αναδείχθηκε παίκτης του μήνα στην Ευρωλίγκα, μιλώντας με αφορμή αυτή τη διάκριση, έκανε σύγκριση και μεταξύ των δύο προπονητών, του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Γιώργου Μπαρτζώκα, χαρακτηρίζοντας τον πρώτο λίγο πιο…φωνακλά !

«Είναι αλήθεια ότι και οι δύο φωνάζουν πολύ, αλλά ο κόουτς Ομπράντοβιτς περισσότερο, θέλοντας έτσι να πάρει το 100% από τους παίκτες του, ενώ τους θέλει πάντα σε εγρήγορση τους παίκτες και ξέρει πώς να τους βελτιώνει, να τους κάνει καλύτερους. Ο κόουτς Μπαρτζώκας είναι πιο ψύχραιμος, αλλά επίσης ξέρει πώς και πότε να σε σπρώξει στις προπονήσεις, για να γίνεις καλύτερος» τόνισε ο «Πέρπε» που είπε ότι νοιώθει καλύτερα που έρχεται ως 6ος παίκτης από τον πάγκο γιατί έτσι έχει προλάβει να διαβάσει το παιχνίδι του αντιπάλου, χαρακτήρισε το ματς του στο Μόναχο με την Μπάγερν ως το καλύτερο στην καριέρα του ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την σύζυγό του, Έριν Μπούσερ (πρωταθλήτρια του WNBA το 2006 με τους Σακραμέντο Μόναρκς) που τον βοηθάει να γίνεται καλύτερος:

«Είναι σημαντικό ότι η γυναίκα μου καταλαβαίνει το πρόγραμμα που έχω και τις θυσίες που πρέπει να γίνουν. Μου ασκεί κριτική και μου αρέσει, γιατί με βοηθά έτσι να γίνω καλύτερος».