Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στη Β’ Εθνική (τη Φούτμπολ Λιγκ, αν προτιμάτε), μπορεί και να τα χάσει.

Γιατί ένα πρωτάθλημα που ήταν την περασμένη χρονιά ίσως το καλύτερο ποδοσφαιρικό, τώρα ελάχιστα φώτα δημοσιότητας συγκεντρώνει. Και όταν συμβαίνει αυτό γίνεται για αρνητικούς λόγους. Οπως και χθες, όταν είδαμε τη Γλυφάδα να παρατάσσεται με εννέα ποδοσφαιριστές στο ματς με τον Πανηλειακό. Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από μία εβδομάδα η Γλυφάδα συμπλήρωσε… δεκάδα για το παιχνίδι εναντίον του Ολυμπιακού Βόλου. Φυσικά, σε αμφότερες τις περιπτώσεις ηττήθηκε, ενώ χθες ο Πανηλειακός της έριξε επτά γκολ.

Ενα ερώτημα αφορά το με πόσους ποδοσφαιριστές μπορεί να διεξαχθεί μια αναμέτρηση. Μία ομάδα έχει περιθώριο να κατέβει μέχρι και με εννέα παίκτες. Οχι με λιγότερους. Αλλά όταν μείνει με επτά το παιχνίδι διακόπτεται και κατακυρώνεται στον αντίπαλο. Αρα, η Γλυφάδα χθες όχι μόνο αλλαγές δεν είχε να κάνει, αλλά στερούνταν της πολυτέλειας να χάσει παίκτες της λόγω τραυματισμού. Είδατε τι συναρπαστικό που είναι το ελληνικό πρωτάθλημα, ακριβώς πίσω από την κουρτίνα της Σούπερ Λίγκας;

Το αν η Γλυφάδα θα αγωνιστεί στο μέλλον με παραπάνω παίκτες, αν δηλαδή θα συμπληρώσει ενδεκάδα βγάζοντας δελτία σε ποδοσφαιριστές, δεν το γνωρίζουμε. Το μόνο σίγουρο είναι πως μιλάμε για διακωμώδηση του αθλήματος. Η συγκεκριμένη ομάδα βρίσκεται στον βυθό, μοιάζει με σάκο του μποξ, ενώ πολλάκις την περασμένη περίοδο απασχόλησε τον κόσμο του ποδοσφαίρου με τα οικονομικά της προβλήματα ή με τις γκρίνιες των αθλητών της.

Θέλουμε τέτοιο ποδόσφαιρο; Ομάδες που βαράνε κανόνι μεσούσης της αγωνιστικής σεζόν ή άλλες που δεν έχουν παίκτες να δηλώσουν στο φύλλο αγώνα; Προφανώς και όχι. Κατά συνέπεια, αξίζει να ασχοληθούν οι αρμόδιοι με τις δικλίδες ασφαλείας ώστε να μετέχουν όσες ΠΑΕ πληρούν τις προϋποθέσεις και το κάθε πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικό. Οχι να δυσφημεί το άθλημα.