Καλοδεχούμενη και θετικό γεγονός θεωρεί η Χαριλάου Τρικούπη την απόφαση της Πρωτοβουλίας των 58 για τον σχηματισμό προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης που ως κοινός φορέας-ομπρέλα θα κατέβει στις επερχόμενες ευρωεκλογές, κίνηση που ανακοινώθηκε το βράδυ της Κυριακής με δημοσιοποίηση κειμένου.

Σε ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει το κείμενο και μιλάει για όσους νιώθουν αγωνία για τον τόπο και αντιλαμβάνονται τον ρόλο, τις ευθύνες και τις δυνατότητες της Κεντροαριστεράς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ 

«Το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει το κείμενο που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από την κίνηση των 58 για την προοδευτική δημοκρατική παράταξη ως σχήμα συμμετοχής στις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές με τη σημαία του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος όλων εκείνων που εκφράζονται από τις προτάσεις των ευρωπαίων δημοκρατών και σοσιαλιστών για την υπέρβαση της κρίσης και το μέλλον τη Ευρώπης.

Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η προσέγγιση αυτή και οι συναφείς πρωτοβουλίες - προγραμματικές και οργανωτικές - εναρμονίζονται με τις πρόσφατες αποφάσεις της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ. Είναι λογικό όσοι νιώθουν αγωνία για τον τόπο και αντιλαμβάνονται το ρόλο, τις ευθύνες και τις δυνατότητες του χώρου της κεντροαριστεράς να συμπίπτουν στις εκτιμήσεις τους.

Το ΠΑΣΟΚ μετέχει με σεβασμό στην ιστορία και την ιδεολογικοπολιτική του ταυτότητα αλλά με σεβασμό και σε όλους τους άλλους - κόμματα, κινήσεις και πρόσωπα - που πιστεύουν στη δυναμική της προσπάθειας αυτής».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από