Στη Νέα Υόρκη το αποκαλούν ήδη «Φορκγκέιτ» και έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις ανάμεσα στους κατοίκους της αμερικανικής μητρόπολης.

Στο επίκεντρο του «σκανδάλου του πιρουνιού» βρίσκεται ο νέος δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντι Μπλάζιο, ο οποίος έφαγε ένα κομμάτι πίτσα με μαχαίρι και πιρούνι, κάνοντας τους Νεοϋορκέζους να αναρωτιούνται: «Γιατί δεν μπορεί να το φάει όπως το τρώμε εμείς;»

Ο δήμαρχος Μπιλ ντι Μπλάζιο, ο οποίος υπερηφανεύεται ότι είναι «άνθρωπος της διπλανής πόρτας» και εξελέγη ως άνθρωπος του λαού, αντιμετώπισε κύμα ειρωνικών σχολίων, όταν έφαγε ένα κομμάτι πίτσα με μαχαίρι και πιρούνι.

Αντί να ακολουθήσει τη νεοϋορκέζικη παράδοση που θέλει τους κατοίκους της πόλης να διπλώνουν τα κομμάτια τους, πριν τα φάνε με τα χέρια, ο δήμαρχος αντιμετώπισε την πίτσα σαν ένα είδος πολυτελείας.

Οι φωτογραφίες του Ντι Μπλάζιο διαδόθηκαν ταχύτατα στο Internet

«Πραγματικός Νεοϋορκέζος» έγραψε ειρωνικά η New York Post. «Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης τρώει την πίτσα του σαν τουρίστας» ανέφερε η New York Daily News. «Ο μήνας του μέλιτος τελείωσε» έσπευσε να τονίσει το New York Magazine.

Ο Ντι Μπλάζιο, ιταλικής καταγωγής, προσπάθησε να δικαιολογηθεί για την συμπεριφορά του.

«Στην πατρίδα των προγόνων μου, είναι συνηθισμένο να τρως με πιρούνι και μαχαίρι. Πηγαίνω συχνά στην Ιταλία και η συνήθεια έχει μείνει μαζί μου για συγκεκριμένα είδη πίτσας» είπε.

Και αναφερόμενος στο κομμάτι του με μοτσαρέλα και λουκάνικο, πρόσθεσε: «Με μια πίτσα σαν αυτή, με πολλά υλικά, συνήθως ξεκινάω με πιρούνι και μαχαίρι και μετά περνάω στον αμερικανικό τρόπο, τρώγοντάς τη με τα χέρια μου».

«Είναι μια πολύπλοκη προσέγγιση, αλλά μου αρέσει» δήλωσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο γεύμα παρών ήταν ένας άνδρας 103 ετών που έφαγε την πίτσα σαν πραγματικός Νεοϋορκέζος: με τα χέρια του.