Σε πετυχημένη χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε το Σάββατο, ο Δημήτρης Σιόβας ο οποίος υπέστη κάταγμα του έξω σφυρού και θα απουσιάσει για περίπου τρεις μήνες μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους.

Ο 26χρονος διεθνής στόπερ τραυματίστηκε στην προπόνηση του Σαββάτου και σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση είχε βαριά κάκωση στη δεξιά ποδοκνημική, όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Ολυμπιακού . Η Ερυθρόλευκη ΠΑΕ με νέα ανακοίνωση-μετά τις εξετάσεις που υποβλήθηκε ο Σιόβας-ενημέρωσε για τον σοβαρό τραυματισμό του:

«Μετά την απεικονιστική διάγνωση της βαριάς κάκωσης στη δεξιά ποδοκνημική, την οποία έχει υποστεί ο ποδοσφαιριστής της ομάδας μας, Δημήτρης Σιόβας, διαπιστώθηκε κάταγμα του έξω σφυρού. Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού μας θα χειρουργηθεί τις επόμενες ώρες».

Η νέα χρονιά μπήκε πολύ άσχημα για τον διεθνή κεντρικό αμυντικό ο οποίος βρισκόταν σε φουλ φόρμα και είχε καθιερωθεί στο κέντρο της άμυνας του Ολυμπιακού, ενώ ήταν βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να ενεργοποιήσει τώρα τη μεταγραφή του στόπερ του Πανιωνίου, Τάσου Αυλωνίτη για υπάρχει μία επιπλέον λύση στο κέντρο της άμυνας.

Ο Παπαδόπουλος είναι τραυματίας και αποκλείστηκε από την αποστολή των Ερυθρολεύκων ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (19.30). Ο Μίτσελ έχει στη διάθεση του για το κέντρο της άμυνας τους Μανωλά, Παπάζογλου και Μπονγκ.

Ο βραζιλιάνος δεξιός οπισθοφύλακας Λεάντρο Σαλίνο σε δηλώσεις του στη Νοva στάθηκε στο πλούσιο και ποιοτικό ρόστερ που διαθέτει ο Ολυμπιακός: «Ακόμα και όταν αλλάζουν πάρα πολλά πρόσωπα στην ενδεκάδα, ο Ολυμπιακός παίζει πάντα καλά γιατί διαθέτει πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν στην ομάδα. Υπάρχει αυτοπεποίθηση σε όλους γιατί έχουν πάρει μέρος σε παιχνίδια. Νιώθουμε πολύ καλά κάθε στιγμή, ώστε παρά τις όποιες αλλαγές γίνονται σε κάθε ματς, να αποδίδουμε πολύ καλά. Η ομάδα είναι πολύ ενωμένη και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ο προπονητής έχει πολύ καλές σχέσεις με όλους τους παίκτες. Υπάρχει εμπιστοσύνη ανάμεσα μας. Προσωπικά δουλεύω καθημερινά, όπως κάνουν όλοι οι συμπαίκτες μου. Δουλεύω πολύ έντονα και πολύ σκληρά. Και είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός πως έχουμε πάντα δίπλα μας τους φιλάθλους μας, οι οποίοι αναγνωρίζουν τη δουλειά που κάνουμε».

Αναφερόμενος στο ματς με τον Ατρόμητο ο Σαλίνο δήλωσε:« Ξέρω ότι είναι μία πολύ καλή ομάδα. Γνωρίζω πως τα πηγαίνει πολύ καλά φέτος. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα πολύ ενωμένη όπως είναι ο Ατρόμητος. Όμως, ελπίζουμε να νικήσουμε. Πέρυσι δεχτήκαμε την ήττα στην έδρα μας. Τώρα θα παίξουμε στην έδρα του Ατρομήτου. Πιστεύουμε ότι θα πάνε καλά τα πράγματα για εμάς. Θα αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι έτσι όπως ακριβώς πρέπει».

Ο Ολυμπιακός με ανακοίνωση ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο που γέμισε με αγαθά την ιστορική λέσχη του Ερασιτέχνη στη Μαρίνα Ζέας στην εκδήλωση αγάπης για το «Παιδικό Σπίτι Πειραιά» και το «ΠΙΚΠΑ Βούλας».

Ο κόσμος του Πειραιά αγκάλιασε την φιλανθρωπική δράση του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., η οποία έχει σλόγκαν: «Μην σταματάς να βοηθάς» και επισκέφτηκε τη λέσχη για να βοηθήσει στην μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί, πάντα με στόχο την προσφορά βοήθειας στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Οι πόρτες της λέσχης άνοιξαν το Σάββατο στις 09.00 και έκλεισαν στις 17.00 και εκατοντάδες πολίτες φρόντισαν γεμίσουν την αίθουσα με τα αγαθά που είχαν ζητηθεί. Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π σε συνεργασία με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και έχοντας την υποστήριξη της Unicef θα επισκεφτεί σε σύντομο χρονικό διάστημα το «Παιδικό Σπίτι του Πειραιά» και το «ΠΙΚΠΑ Βούλας» για να παραδώσει τα αγαθά στα παιδιά των Ιδρυμάτων. Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του και γέμισε με αγαθά και ζωή την ιστορική λέσχη και ιδιαίτερα τα αγωνιστικά του τμήματα και τις Ακαδημίες, την ΠΑΕ Ολυμπιακός, την Unicef αλλά και τους Συνδέσμους της Θύρας 7 για την βοήθεια τους.