Οι επιθέσεις σεξουαλικού χαρακτήρα έχουν μειωθεί στις δύο από τις τρεις στρατιωτικές σχολές των ΗΠΑ, όμως οι σπουδαστές φοβούνται ακόμη ότι θα υποστούν αντίποινα εάν τις καταγγείλουν, υποστηρίζεται σε μια έκθεση του Πενταγώνου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι σπουδαστές των στρατιωτικών ακαδημιών θεωρούν ότι οι ανώτεροί τους αντιμετωπίζουν με τη δέουσα σοβαρότητα το πρόβλημα όμως «πιστεύουν ότι η πίεση που υφίστανται από τους συμφοιτητές τους αποτελεί εμπόδιο για την αποκάλυψη» τέτοιων πρακτικών, δήλωσε ο στρατηγός Τζέφρι Σνόου, ο διευθυντής της υπηρεσίας πρόληψης των σεξουαλικών επιθέσεων.

«Αυτό δεν είναι θετικό», τόνισε ο Σνόου παρουσιάζοντας στους δημοσιογράφους την ετήσια έκθεση του Πενταγώνου.

«Η σεξουαλική επίθεση αποτελεί έγκλημα και δεν έχει θέση στις στρατιωτικές σχολές, ούτε στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεων», πρόσθεσε.

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, οι επιθέσεις αυτού του είδους στη Στρατιωτική Σχολή και στη Σχολή Αεροπορίας μειώθηκε κατά το σχολικό έτος 2012-13. Παρατηρήθηκε όμως μια μικρή αύξηση στη Ναυτική Σχολή, με 15 κρούσματα το 2012-13 από 13 που είχαν καταγγελθεί το 2011-12.

Οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου παραδέχτηκαν ωστόσο ότι δεν γνωρίζουν εάν η μείωση οφείλεται πράγματι στο γεγονός ότι περιορίστηκαν οι επιθέσεις ή στο ότι τα θύματα φοβούνται να κάνουν καταγγελία «λόγω των συνεπειών που θα είχαν».

Το Πεντάγωνο επιθυμεί να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης στις σχολές ώστε οι σπουδαστές «να έχουν το θάρρος να λαμβάνουν μέτρα όταν αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να δεχτούν σεξουαλική επίθεση ή σεξουαλική παρενόχληση», κατέληξε ο Σνόου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από