Ο Κένι Ντέβλιγκερ, ένας 29χρονος Φλαμανδός, πατέρας δύο παιδιών, ευαισθητοποιημένος από τους θανάτους παιδιών που οι γονείς τους τα είχαν «ξεχάσει» μέσα στα αυτοκίνητά τους για ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο, επινόησε ένα σύστημα προειδοποίησης που θα επιτρέπει να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοιες τραγωδίες.

Αφορμή στάθηκε ο θάνατος ενός βρέφους που ο πατέρας του το ξέχασε μια ολόκληρη ημέρα μέσα στο αυτοκίνητο. Ο Ντέβλιγκερ υπέβαλε την ιδέα του σε έναν διαγωνισμό που οργάνωσε μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, με αντικείμενο τη βελτίωση της ασφάλειας των αυτοκινήτων και των επιβατών τους.

Το σύστημά του, που μπορεί να προσαρμοστεί σε όλα τα αυτοκίνητα, αποτελείται από ένα χαλάκι με αισθητήρες που τοποθετείται κάτω από το καθισματάκι του παιδιού και συνδέεται ασύρματα με τα κλειδιά του οδηγού.

Όταν η μηχανή του αυτοκινήτου σβήσει και ο οδηγός απομακρυνθεί από το όχημα, αφήνοντας πίσω του το παιδί στο κάθισμά του, το μπρελόκ των κλειδιών του δίνει ένα πρώτο «σήμα συναγερμού».

Οι αισθητήρες από το χαλάκι μετρούν τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και, εάν ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου, ηχεί δυνατότερα ο συναγερμός στα κλειδιά του οδηγού, ενημερώνοντάς τον ότι πρέπει να επιστρέψει αμέσως στο όχημα.

Ο μηχανισμός, που αποκαλείται «Γαβριήλ» από το όνομα του Αρχάγγελου, δεν διατίθεται ακόμη στην αγορά. Το πρωτότυπο θα τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο του εφευρέτη του.