Στην απόσυρση του δημοσιεύματος που κάνει λόγο για ερωτική σχέση του Φρανσουά Ολάντ με την γαλλίδα ηθοποιό Ζουλί Γκαγέ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει το γαλλικό περιοδικό Closer.

Ωστόσο, αυτό θα γίνει μόνο στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, καθώς τα τεύχη της έντυπης έκδοσης δεν θα αποσυρθούν από τα σημεία πώλησης.

Σε ανακοίνωσή του, το περιοδικό γνωστοποίησε ότι, κατόπιν αιτήματος του δικηγόρου της Γκαγέ, θα αφαιρέσει όλες τις επίμαχες αναφορές από τον ιστότοπό του. Ωστόσο σημείωσε ότι δεν υπήρξε αίτημα για απόσυρση του περιοδικού από τα περίπτερα.

«Ο δικηγόρος της Ζουλί Γκαγέ επικοινώνησε μαζί μας και μας ζήτησε να αφαιρέσουμε από τον ιστότοπό μας κάθε αναφορά σε αυτή τη σχέση και να κάνουμε το ίδιο με τη μηχανή αναζήτησης Google» δήλωσε η Λοράνς Πιο, διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού.

«Οταν το Closer είχε δημοσιεύσει τις πρώτες φωτογραφίες του Φρανσουά Ολάντ με την Βαλερί Τριερβελέρ, το 2012, ο γάλλος Πρόεδρος είχε ζητήσει την απόσυρση της έντυπης έκδοσης του περιοδικού από τα περίπτερα χωρίς ωστόσο να το καταφέρει. Αυτήν την φορά η προεδρία δεν έκανε το ίδιο. Το να επιτύχει την απόσυρση ενός περιοδικού από τα περίπτερα είναι εξαιρετικά σπάνιο, γίνεται στην περίπτωση της διατάραξης της δημόσιας τάξης» υπενθύμισε η Πιο.

Το δημοσίευμα

Το γαλλικό σκανδαλοθηρικό περιοδικό Closer δημοσίευσε την Παρασκευή φωτογραφίες που υποστηρίζει ότι αποδεικνύουν την ερωτική σχέση του προέδρου της Γαλλίας Ολάντ με την 41χρονη ηθοποιό Ζουλί Γκαγέ.

Το Προεδρικό Μέγαρο διεμήνυσε την οργή του Ολάντ για την «παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής» και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθεί δικαστικά.

Στην έκδοση της Παρασκευής, το περιοδικό κυκλοφορεί με εξώφυλλο την «αποκάλυψη» της σχέσης και επτασέλιδο ντοσιέ με φωτογραφικό υλικό. Σύμφωνα μάλιστα με έναν μάρτυρα που επικαλείται το περιοδικό «ο Φρανσουά Ολάντ δεν θα πάει στο 15ο (το διαμέρισμα του Παρισιού όπου ζει η Βαλερί Τριερβελέρ), αλλά στο 11ο, όπου ζει η ηθοποιός».

Στο πρωτοσέλιδο, που εμφανίζεται στον ιστότοπο του περιοδικού ψηφιακά επεξεργασμένο, διακρίνεται μια θολή φιγούρα – προφανώς ο γάλλος Πρόεδρος – με μία γυναικεία φιγούρα.

Το περιοδικό αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο Ολάντ συναντιέται κάθε εβδομάδα με την ηθοποιό, με μυστικό τρόπο και προφανή κάλυψη, κάτι που, όπως υποστηρίζεται, εγείρει ζήτημα ασφάλειας του προέδρου.

«Ο αρχηγός του κράτους συνοδεύεται από έναν σωματοφύλακα που προστατεύει το απόρρητο των συναντήσεων με την ηθοποιό και φέρνει ακόμα και κρουασάν» γράφει το Closer.

Η Γκαγέ υπέβαλε καταγγελία προς το τέλος του Μάρτη του 2013 στην εισαγγελία του Παρισιού για τον εντοπισμό των δραστών της φήμης που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, για πιθανή σχέση της με τον Φρανσουά Ολάντ.

Το 2012 η ηθοποιός συμμετείχε σε ένα βίντεο της προεκλογικής εκστρατείας του Ολάντ όπου περιέγραφε τον τότε προεδρικό υποψήφιο ως άνθρωπο «ταπεινό», «εξαιρετικό» και «άνθρωπο που ακούει».