Η Αμερικανίδα Σερένα Ουίλιαμς είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο πρώτο τουρνουά τένις της σειράς Γκραν Σλαμ για το 2014, το Οπεν της Αυστραλίας.

Η 32χρονη Σερένα, έφτασε στη Μελβούρνη ανανεωμένη και με διάθεση να αρχίσει με τον καλύτερο τρόπο τη νέα χρονιά. Ηδη, το πρώτο τρόπαιο του 2014 είναι στα χέρια της αφού νίκησε στο τουρνουά του Μπρισμπέην. Ο προπονητής της, Πατρικ Μουράτογλου, υποστήριξε ότι η Σερένα μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο αυτή τη χρονιά και στα τέσσερα τουρνουά Γκραν Σλαμ. Κάτι που έχουν πετύχει δύο αθλήτριες στο παρελθόν. Η Μάργκαρετ Κορτ από την Αυστραλία το 1970 και η Γερμανίδα Στέφι Γκραφ το 1988.

«Εχει ποιότητα στο παιχνίδι της. Εχει νικήσει όλες τις αθλήτριες που είναι σε υψηλό επίπεδο, κατά συνέπεια, μπορεί να ελπίζει στην κατάκτηση και των τεσσάρων Γκραν Σλαμ», είπε ο Μουράτογλου στο BBC.

Η Σερένα Ουίλιαμς έχει κατακτήσει πέντε φορές τον τίτλο στο Οπεν της Αυστραλίας (2003,2005,2007,2009, 2010) και συνολικά έχει 17 τρόπαια Γκραν Σλαμ. Στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει την Ασλι Μπάρτι από την Αυστραλία, η οποία αγωνίζεται στο κυρίως ταμπλό με «κάρτα ελεύθερης συμμετοχής». Στο Νο 2 του ταμπλό είναι η Βικτόρια Αζαρένκα από τη Λευκορωσία η οποία θα αναμετρηθεί με την Γιοχάνα Λάρσον από τη Σουηδία.

Στους άνδρες, ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον Ραφαελ Ναδάλ, τον κορυφαίο τενίστα για το 2013.

Ο Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει τον τίτλο στη Μελβούρνη τέσσερις φορές (2008, 2011,2012,2013) και όταν αγωνίζεται σε αυτή την πόλη αισθάνεται πως είναι στην έδρα του! «Το Οπεν της Αυστραλίας είναι χωρίς αμφιβολία η αγαπημένη μου διοργάνωση», υποστηρίζει ο σέρβος τενίστας «Απολαμβάνω την παραμονή μου στη Μελβούρνη και τη μοναδική ατμόσφαιρα».

Ο Ναδάλ, άρχισε τη νέα χρονιά εντυπωσιακά, αφού νίκησε στο τουρνουά του Κατάρ. Στη Μελβούρνη μπορεί να έχει δύσκολη αποστολή όσον αφορά την προσπάθεια του για τον τίτλο. Η πρεμιέρα του είναι με αντίπαλο τον ταλαντούχο Αυστραλό Μπέρναντ Τόμιτς, αλλά στα προημιτελική θα συναντήσει -εκτός απροόπτου- τον Αργεντινό Χουάν Μάρτιν ντελ Πότρο, από τον οποίο είχε ηττηθεί στο Μάστερς της Σανγκάης τον περασμένο Οκτώβριο.

Στη συνέχεια, όλοι περιμένουν να δουν την προσπάθεια του Ρότζερ Φέντερερ για ανάκαμψη, αλλά και την επιστροφή σε μεγάλα τουρνουά του -νικητή του Γουίμπλεντον-Αντι Μάρεϊ. Στο τεχνικό τιμ του Φέντερερ θα είναι ένας σπουδαίος τενίστας από το παρελθόν, ο Σουηδός Στέφαν Εντμπεργκ. Ας μην ξεχνάμε φυσικά, ότι και στο τεχνικό τιμ του Τζόκοβιτς είναι πλέον και ο Μπόρις Μπέκερ. Το Οπεν της Αυστραλίας αρχίζει την Δευτέρα.