Μικρή βελτίωση της κατάστασης στην Ελλάδα διαπίστωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βάλτερ Σταϊνμάιερ, όπως ανέφερε στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, για μια ώρα το πρωί της Παρασκευής.

Ωστόσο, τόνισε ότι τα προβλήματα παραμένουν, κάνοντας αναφορά στην ανεργία των νέων και σημείωσε πως επειδή ήταν καλή η τουριστική χρόνια, αυτό δίνει ελπίδες.

«Είχαμε μια μακρά συζήτηση με τους κύριους Σαμαρά και Βενιζέλο. Διαπιστώνω ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον δρόμο όπως τον έχουν ξεκινήσει, γνωρίζοντας το πολιτικό κόστος και τους κινδύνους που ενέχει», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Επισήμανε, εξάλλου, ότι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων πρέπει να ακολουθηθεί μέχρι τέλους και σημείωσε ότι με αποφασιστικότητα και θάρρος θα έχουμε καλά αποτελέσματα.

«Επέλεξα αυτήν τη χρονική στιγμή να έρθω για να δείξω τον σεβασμό που τρέφουμε για τις προσπάθειες της Ελλάδας και την υποστήριξή μας στην ελληνική προεδρία», συνέχισε. Πρόσθεσε ότι στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας θα γίνουν οι ευρωεκλογές και θα ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση.

«Η δουλειά που θα επιτελεστεί θα είναι προς όφελος όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης», σημείωσε και είπε ότι στην Αθήνα θα συναντήσει και εκπροσώπους της αντιπολίτευσης για πιο πλήρη εικόνα των συνθηκών και της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από