Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα συμμετέχει στο νέο διαδικτυακό δημιούργημα της Αριάνα Χάφινγκτον, η οποία μόλις την Τετάρτη ανακοίνωσε το φιλόδοξο λανσάρισμα του ιστοτόπου World Post, την πλατφόρμα απόψεων της επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ του πλανήτη.

Συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου διευκρίνισαν πάντως ότι ο πρώην Πρωθυπουργός δεν αρθρογραφεί επ' αμοιβή σε διεθνή ΜΜΕ.

Η ιστοσελίδα, που θα είναι μια σύμπραξη της ιδρύτριας του huffingtonpost.com και του εκκεντρικού μεγαλοεπενδυτή Νίκολας Μπεργκρούεν θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός εντός του μήνα.

Σε αυτήν θα αρθρογραφούν διακεκριμένοι επιχειρηματίες, πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, όπως ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο Δαλάι Λάμα.

Σύμφωνα με τον Independent το World Post θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συνεντεύξεις - βίντεο πρώην ηγετών, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Τόνι Μπλερ με θέμα την ανεργία των νέων στην Ευρώπη.

«Μπορείς να έχεις όλους εκείνους τους ανθρώπους που ηγούνται κυβερνήσεων και μεγάλων επιχειρήσεων κλπ, κλπ, να γράφουν δίπλα σε έναν άνεργο από την Ισπανία, έναν φοιτητή από τη Βραζιλία. Η ψυχή της HuffPo είναι η έλλειψη ιεραρχίας» δήλωσε η Αριάνα Χάφινγκτον. 

Διευκρινίσεις από Γ. Παπανδρέου

Η είδηση της συνεργασίας του πρώην Πρωθυπουργού με τον νέο ιστότοπο της Αριάνα Χάφινγκτον παρερμηνεύτηκε από ορισμένα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, αναγκάζοντας την πλευρά του Γ. Παπανδρέου να προβεί στην εξής διευκρινιστική ανακοίνωση:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν τον Γιώργο Παπανδρέου να αρθρογραφεί επ' αμοιβή σε διεθνή ΜΜΕ, συνεργάτες του σχολίαζαν ότι κατά καιρούς διάφορα ΜΜΕ ζητούν από τον πρώην Πρωθυπουργό να αρθρογραφήσει σε αυτά, πράγμα που έχει ήδη κάνει, χωρίς ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν, να έχει έμμισθη σχέση με κανένα μέσο.

Επιπλέον, οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου σημειώνουν πως όταν το κάνει, το κάνει μόνο για να προωθήσει τις απόψεις του και τις θέσεις της χώρας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από