Η είδηση του τραυματισμού της γερμανίδας καγκελαρίου στο σκι αλλά και οι φωτογραφίες με πατερίτσες «έπαιξαν» πολύ στην ελληνική ψηφιακή δημόσια σφαίρα. Τα σχόλια των αναγνωστών κάτω από τις αναρτήσεις στις ιστοσελίδες εφημερίδων αλλά και ειδησεογραφικών και μη μπλογκ ήταν δεκάδες. Τα περισσότερα από αυτά όμως εξέφρασαν τα κατώτερα ένστικτα του ιντερνετικού όχλου.

Για πολλούς από τους σχολιαστές υπήρξε αδύνατος ο διαχωρισμός της θεμιτής αντίθεσής τους με όσα πρεσβεύει πολιτικά ένα δημόσιο πρόσωπο από το ίδιο το πρόσωπο.

Πριν από την Ανγκελα Μέρκελ, άλλωστε, κάποιοι από την εγχώρια ψηφιακή κοινωνία των πολιτών είχαν φροντίσει να περιλάβουν με κατάρες, ειρωνείες, αφορισμούς και βρισιές συμπατριώτες τους την ώρα που εκείνοι αντιμετώπιζαν μικρά ή μεγάλα προβλήματα υγείας. Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μανώλη Γλέζο, τον Νικήτα Κακλαμάνη. Σίγουρα όχι με τόσο μένος όσο τη σιδηρά κυρία της ΕΕ, αλλά με αξιοπρόσεκτη δόση ανορθολογισμού και κακίας. Ιδού ένα απάνθισμα του… ανθρωπισμού στο ελληνικό Διαδίκτυο.

Ανγκελα Μέρκελ

– «Ο Σόιμπλε ξέρει και από οικονομικά (???) και από καροτσάκια. Τώρα θα τον ρωτάει και για τα 2 η κυρία. Τους φαντάζεστε τον ένα πίσω από τον άλλο στα meeting? Σαν συγκρουόμενα θα πηγαίνουν»…

– «Αυτή με σπάσιμο και ο Σούμι μένει φυτό… Και εκεί γκαντέμηδες είμαστε οι Ελληνες».

– «11 εκατομμύρια κατάρες κάτι πιάσανε!».

– «Ελεγα και εγώ πώς κατάφερε η Μέρκελ να έχει ένα τέτοιο ωραίο σώμα. Φυσικά γιατί γυμνάζεται το κορίτσι».

– «Μια και άρχισαν επιτέλους να πιάνουν οι ευχές μας άλλη μια τώρα λόγω του καινούργιου χρόνου. Την επόμενη να σε πάρουν 4 μέσα σε σάβανο και να είσαι πολύ χειρότερα από ό,τι γράφουν. Ξεκωλιάρα, εγκληματία των κρατών, απόγονη του Χίτλερ».

– «Κρίμα που δεν σκοτώθηκε».

– «Στο διάολο η πατσαβούρα. Ο γέρος ή από χέσιμο ή από πέσιμο θα πάει. Στο διάολο».

– «Εύχομαι οι γιατροί να κάνουν το μοιραίο λάθος και να μην ξανασηκωθεί ποτέ στα πόδια της να καταλήξει σε ένα καρότσι σαν τον Σόιμπλε και να κάνουν παρέα ο ένας στον άλλον γιατί και οι δύο από την ίδια σκατοφάρα είναι».

ΜίκηςΘεοδωράκης

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα εισήχθη στο Ιατρικό με λοίμωξη του αναπνευστικού. Ο 88χρονος μουσικοσυνθέτης είχε ανεβάσει υψηλό πυρετό και ο γιατρός του αποφάσισε την εισαγωγή στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Η είδηση φυσικά έπαιζε παντού, αλλά τα σχόλια κάτω από αυτήν δεν περιορίστηκαν στη διατύπωση ευχών για ταχεία ανάρρωση.

– «Rest in peace.Θα σε θυμόμαστε Μίκη».

– «Τζάμπα πάει και το οξυγόνο που αναπνέεις…………!!!!!!»

– «Καραγκιόζη γελοίε… υπάνθρωπε».

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Στις 2 Ιανουαρίου 2013 ο επίτιμος εισήχθη στο Υγεία. Είχε μεταφερθεί εσπευσμένα από τα Χανιά στην Αθήνα με κάταγμα ισχίου. Ο 95χρονος τότε Μητσοτάκης είχε γλιστρήσει στη βεράντα του σπιτιού του. Η φήμη όμως του γκαντέμη που τον ακολουθεί από πολύ παλιά είχε ως αποτέλεσμα να γραφτούν αρκετές ειρωνείες.

– «Τελικά το «13» πιστοποίησε την φήμη του! Απεδείχθη πιο γρουσούζικο και απ’ τον Μητσοτάκη. Οχι ότι σε όλους εμάς τους άλλους θα χαριστεί! Θα ‘ναι η χειρότερη χρονιά μας από οικονομικής απόψεως. Φυσικά απεδείχθη και η σοφή λαϊκή ρήση! Ο γέρος, ή από πέσιμο θα πάει ή από χέ…μο!».

– «Μάλλον στην αλλαγή του χρόνου πήγε μπροστά στον καθρέπτη του και ευχήθηκε στον εαυτό του «καλή χρονιά»…».

– «Και οι βρικόλακες πεθαίνουν. Στον αγύριστο».

Μανώλης Γλέζος

Πέρυσι στις 5 Νοεμβρίου, ημέρα της ονομαστικής ψηφοφορίας για την ψηφιακή τηλεόραση ο βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον παρέλαβε από το Κοινοβούλιο και παρότι επρόκειτο για μια απλή στομαχική διαταραχή, οι εξετάσεις έδειξαν πέτρα στη χολή.

– «Τυφλοί!!!Οπως η Δικαιοσύνη έτσι και ο θεός…».

– «Θα ‘φαγε κανά βρώμικο φαίνεται…».

– «Να ξεβρομίζει ο τόπος σιγά – σιγά από προδότες και λαμόγια».

Νικήτας Κακλαμάνης

Τον Νοέμβριο που μας πέρασε αποκάλυψε πως λόγοι υγείας τον κράτησαν μακριά από τη συζήτηση για την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ. Οι γιατροί είχαν διαγνώσει καρκίνο του εντέρου σε αρχικό στάδιο. Ο Κακλαμάνης εξομολογήθηκε ότι μια εξέταση, η κολονοσκόπηση, του έσωσε τη ζωή.

– «Χμμ, γιατί λέει δημόσια το προσωπικό του πρόβλημα; Για να γίνει συμπαθής;».

– «Αν δεν ήσουν γνωστός και σου έκλειναν στον ΕΟΠΥΥ ραντεβού μετά από 3 μήνες και δεν είχες λεφτουδάκια να πας σε ιδιώτη θα σου έλεγα αν γλίτωνες κ. Κακλαμάνη».

– «Δηλαδή πού αλλού μπορεί να τον είχε βγάλει ο φίλτατος Νικήτας;»