Σοβαρές διαστάσεις έχουν λάβει οι κλοπές ανακυκλώσιμων υλικών στο δήμο Θεσσαλονίκης τα οποία διοχετεύονται σε αυτοσχέδιες αποθήκες, σε κατοικημένες περιοχές (υπόγεια ή ημι-ισόγεια) ή σε εγκαταλελειμμένα οικόπεδα και σπίτια εντός του αστικού ιστού, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος πυρκαγιάς.

Οι παραπάνω επισημάνσεις έγιναν από τον αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου, Θανάση Παππά, στο περιθώριο ημερίδας για το πρόγραμμα «Ανακύκλωση, Τοπική Ανάπτυξη και Απασχόληση στη Θεσσαλονίκη».

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, οι κλοπές στους μπλε κάδους ανακύκλωσης αγγίζουν το 10%, γεγονός που σημαίνει ότι, ένας στους δέκα τόνους από τους μπλε κάδους καταλήγει σε παράνομες αποθήκες εντός της πόλης.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος, πέρα από την παραβατική συμπεριφορά και την άθλια εικόνα να κλέβουν ορισμένοι από τους μπλε κάδους των σκουπιδιών υπάρχει μια σειρά από κινδύνους, όπως η δημιουργία εστιών ρύπανσης, τις οποίες ο κ. Παππάς χαρακτήρισε τρώγλες, μέσα στις οποίες αποθηκεύονται και εύφλεκτα υλικά.