Σπουδαία μεταγραφική κίνηση για τον Παναγιώτη Γκιώνη. Ο «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού μετακινείται για την αγωνιστική περίοδο 2014-2015 στην… Μπαρτσελόνα του πινγκ πονγκ, τη γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ και ανοίγει νέα σελίδα στην καριέρα του.

Ο Γκιώνης υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους στη Κυπελλούχο Γερμανίας και εξαργυρώνει με εντυπωσιακό τρόπο τις εκπληκτικές εμφανίσεις του κατά το τελευταίο τρίμηνο, που του έχουν αποφέρει τρία μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις.

Μετά από 11 διαδοχικές σεζόν εξαιρετικής πορείας στη Γαλλία θ’ ανεβάσει τον πήχη των στόχων του σε διασυλλογικό επίπεδο αγωνιζόμενος από τον προσεχή Σεπτέμβριο στη 10 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, παρέα μάλιστα με τον διαχρονικά κορυφαία αθλητή του ευρωπαϊκού πινγκ πονγκ, τον Γερμανό Τίμο Μπολ. Επιστρέφει δε στη Μπουντεσλίγκα, όπου είχε αρχίσει τη διεθνή διαδρομή του το 2001.

«Νιώθω πολύ ωραία, νιώθω ότι παίρνω μία ακόμα επιβράβευση για τους κόπους τόσων χρόνων. Πηγαίνω σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και γίνονται άλλες οι απαιτήσεις πια. Η Μπορούσια θέτει πάντα πολύ υψηλούς στόχους σε κάθε διοργάνωση, ενώ είναι πολύ όμορφη και η αίσθηση να παίζεις με τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης. Δεν ήταν εύκολη απόφαση διότι πέρασα πέντε υπέροχα χρόνια στην Ανζέ, όπου μου φέρθηκαν όλοι τέλεια. Έμεινα κι εγώ απόλυτα ικανοποιημένος, άλλωστε παίζοντας με αυτή την ομάδα κατάφερα να φτάσω στο επίπεδο που είμαι σήμερα. Θεώρησα όμως, ότι μία τόσο καλή πρόταση και ειδικά από μία ομάδα σαν τη Μπορούσια είναι το κάτι ιδιαίτερο για κάθε αθλητή», υπογράμμισε ο κορυφαίος αθλητής μας, που είχε γενέθλια προχτές και συμπλήρωσε: «Συζήτησα το θέμα και με τον προπονητή μου τον Κώστα Βατσακλή και συμφωνήσαμε ότι σε αυτή την ηλικία που βρίσκομαι, γιατί δεν είμαι και νεαρός πια, είναι πολύ καλή ευκαιρία να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Ένα πιο δυνατό πρωτάθλημα, όπως λένε όλοι, ένα πρωτάθλημα με περισσότερες απαιτήσεις, θα με βοηθήσει και στην προετοιμασία μου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ξέρω ότι παίρνω ένα ρίσκο υπό την έννοια ότι είχα συνηθίσει στην Ανζέ, είχα αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση τόσα χρόνια στη γαλλική λίγκα και τώρα πάω πρώτη φορά σε διαφορετικό περιβάλλον. Δεν ξέρεις πως θα δέσεις με τους ανθρώπους, με την ομάδα, αλλά θεωρώ ότι βρίσκομαι πλέον σ’ ένα σημείο όπου μπορώ να διαχειριστώ το όποιο άγχος. Αυτή η μεταγραφή είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό μου και ανυπομονώ να ζήσω τη νέα εμπειρία σε μία ομάδα που λειτουργεί απολύτως επαγγελματικά σε όλα».

Η Μπορούσια είναι η πέμπτη ομάδα στη διεθνή πορεία του Παναγιώτη Γκιώνη. Φεύγοντας από τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών το καλοκαίρι του 2001 ο πολύπειρος «αμυντικός» πήγε στη γερμανική Ραμστάιν. Έμεινε δύο σεζόν αγωνιζόμενος στη Μπουντεσλίγκα 2 και το 2003 μετακινήθηκε στη γαλλική Μετς. Έπαιξε και στην Α΄και στη Β΄κατηγορία της Γαλλίας και το 2008 βρέθηκε για μία αγωνιστική περίοδο στην Ποντουάζ. Το καλοκαίρι του 2009 πήρε μεταγραφή στην Ανζέ, με την οποία θυμίζουμε ότι συνεχίζει στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.