Συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων από τις 7 έως τις 10 Ιανουαρίου αποφάσισε η Ομοσπονδία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ).

Η ΠΟΣΕΥΠ – ΕΟΠΥΥ γνωστοποιεί ότι τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα αντιμετωπίζονται από το προσωπικό ασφαλείας, ενώ καλεί επίσης όλους του γιατρούς να συντονιστούν στον αγώνα που δίνει για την αξιοπρέπεια του κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπρόσωποι των γιατρών του ΕΟΠΥΥ δήλωσαν χθες απογοητευμένοι από τη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα και τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Χαρακτήρισαν επίσης τους όρους ένταξής τους στο ΕΣΥ, απαξιωτικούς και αποτρεπτικούς, ώστε να αναγκαστούν να αποχωρήσουν.

Κληθείς να σχολιάσει την άποψη των γιατρών ότι η τακτική του υπουργείου Υγείας τους οδηγεί σε αυτο-απόλυση, ο κ. Μπέζας ανέφερε: «Δεν οδηγούμε κανέναν σε αυτο-απόλυση. Αλλάζουμε τον ΕΟΠΥΥ από αγοραστή και πάροχο, μόνο σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας».

«Όλες οι δομές και οι οργανικές θέσεις που έχουν να κάνουν με την παροχή υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ θα μεταφερθούν στο ΕΣΥ, κάτω από τις Υγειονομικές Περιφέρειες. Όποιος θέλει μπορεί να τοποθετηθεί στον καινούριο φορέα», πρόσθεσε.