Ξανά φοιτητής γίνεται ο πρίγκιπας Γουίλιαμ. Οπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το παλάτι του Κένσινγκτον, ο Γουίλιαμ, δούκας του Κέιμπιριτζ και δεύτερος στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο της Αγγλίας, θα αρχίσει την επόμενη εβδομάδα σπουδές στη διοίκηση αγροτικών επιχειρήσεων, προκειμένου να προετοιμαστεί για την ανάληψη των καθηκόντων του ως διοικητής του δουκάτου της Κορνουάλης.

Το δουκάτο της Κορνουάλης αποτελεί ένα χαρτοφυλάκιο γης, ακινήτων και επενδύσεων, το οποίο θα κληρονομήσει από τον πατέρα του πρίγκιπα Κάρολο, όταν αυτός γίνει βασιλιάς της Αγγλίας.

Οι σπουδές του πρίγκιπα Γουίλιαμ θα γίνουν στο πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και θα διαρκέσουν 10 εβδομάδες.

Πρόκειται για μια σειρά σεμιναρίων, διαλέξεων και συναντήσεων που καταρτίστηκε κατά παραγγελία για τον πρίγκιπα, υπό την ομπρέλα της Σχολής Τεχνολογίας του Κέιμπριτζ.

«Το πρόγραμμα σπουδών σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τον δούκα να καταλάβει τα σύγχρονα ζητήματα που αφορούν στις αγροτικές επιχειρήσεις και στις κοινότητες της υπαίθρου στο Ηνωμένο Βασίλειο» ανέφερε εκπρόσωπος του παλατιού του Κένσινγκτον.

Τα μαθήματα θα διαρκούν από 18 έως 20 ώρες την εβδομάδα και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα χρειαστεί να διαμένει κάποιες ημέρες στην πόλη του Κέιμπριτζ.