Από την ημέρα που δημιουργήθηκαν οι όμιλοι του TOP 16 το κύριο θέμα συζήτησης είναι ο «εμφύλιος» Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και η επιστροφή του Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ, ως αντίπαλος της ομάδας με την οποία κατέκτησε 23 τίτλους!

«Δεν θα ήθελα να συμβεί αυτό. Το είχα πει στο παρελθόν πως επιθυμία μου θα ήταν, αν μπορούσα, να έχω το δικαίωμα επιλογής, να μην παίξω ποτέ αντίπαλος του Παναθηναϊκού», λέει στα «ΝΕΑ» ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε που ετοιμάζεται για την πρώτη επίσκεψη στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

«Αγωνιστικά είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί. Να παίζουμε εκτός έδρας με τον δις πρωταθλητή Ευρώπης. Εχει τον απεριόριστο σεβασμό μας και πρέπει να υπερβάλουμε εαυτούς για να τον αντιμετωπίσουμε μέσα σε ένα γεμάτο γήπεδο. Εξωαγωνιστικά θα είναι ευχάριστο γιατί θα έρθω στην Αθήνα και θα έχω επιπλέον χρόνο να δω φίλους», λέει γελώντας ο κορυφαίος προπονητής, ο οποίος κατά την προσφιλή συνήθειά του απέφυγε δεξιοτεχνικά να αποδεχθεί τον τίτλο του φαβορί για την ομάδα του.

«Αντιμετωπίζουμε τέσσερις ομάδες που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο και οι άλλες ομάδες έχουν τουλάχιστον μία συμμετοχή σε φάιναλ φορ. Η Φενέρ δεν έχει προκριθεί ποτέ. Δεν ξέρω τι λέει ο κόσμος. Εγώ ξέρω αυτά που σου λέω και ότι πρέπει να βλέπουμε κάθε αγώνα χωριστά», απαντά ο Ομπράντοβιτς, στον οποίο ως αντίλογο αναφέραμε την προσωπική του επίδοση με τις ομάδες που εργάστηκε.

–Παρτίζαν, Μπανταλόνα, Ρεάλ, Μπενετόν και Παναθηναϊκό, κόουτς, τις οδηγήσατε στο φάιναλ φορ από την πρώτη χρονιά!

«Δεν το είχα καν σκεφτεί. Αλλά μου ακούγεται πολύ ωραία παράδοση και καλό θα ήταν να διατηρηθεί», αποκρίθηκε ξεσπώντας σε γέλια. «Ομως ας σοβαρευτούμε. Οι παραδόσεις δεν παίζουν μπάσκετ και δεν έχουν κανέναν ρόλο».

–Γνωρίζετε βεβαίως ότι περισσότερο από το ματς της Παρασκευής συζητιέται ο αγώνας στο ΟΑΚΑ, όπου θα βρεθείτε αντίπαλος με τον Παναθηναϊκό ύστερα από 13 χρόνια.

«Δεν ήθελα και δεν θέλω να το σκέφτομαι. Ποτέ δεν νιώθω καλά όταν αντιμετωπίζω πρώην ομάδες μου. Φαντάσου τώρα με τον Παναθηναϊκό, για τον οποίο έχω ιδιαίτερα συναισθήματα. Δεν θα είναι ένα νορμάλ παιχνίδι. Το γνωρίζω, αλλά δεν το σκέφτομαι. Ευτυχώς είναι τόσο βαρύ το πρόγραμμα που δεν έχω χρόνο να σκεφτώ κάτι τέτοιο».

–Ησασταν στα Πατήσια όταν ο κόσμος του Παναθηναϊκού υποδέχθηκε τον Μποντίρογκα ως παίκτη της Μπαρτσελόνα και ήταν μοναδική στιγμή. Φαντάζεστε τι μπορεί να συμβεί από 18.000 στο ΟΑΚΑ;

«Δεν έχω σκεφτεί και δεν θέλω να σκεφτώ. Δεν μου αρέσει καν η ιδέα. Οσο για τα συναισθήματα, τι να πω; Θα βρεθώ ξανά εκεί που ένιωθα σπίτι μου για 13 χρόνια! Αλλά όταν αρχίσει το ματς πρέπει και θα είμαι συγκεντρωμένος στον αγώνα, στους παίκτες μου, στην τακτική που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για να πετύχουμε τον στόχο μας. Σου είπα, μακάρι να μην έβγαινε έτσι το πρόγραμμα, βγήκε όμως και είμαι επαγγελματίας».