Απαραίτητη συντροφιά για όσους αγαπούν το διάβασμα αποτελεί ένας σελιδοδείκτης. Πόσω δε μάλλον αν το σχέδιό του είναι εμπνευσμένο από τα φύλλα δάφνης ενός νυφικού αγγείου που είχε προσφερθεί στο Ιερό της Νύμφης (460-450 π.Χ.) και εκτίθεται στο Μουσείο Ακρόπολης (22 ευρώ). Αν εκτός από την ανάγνωση δε, αγαπάτε και τη γραφή, λύση είναι και ένα στιλό (18 ευρώ) ή ένα μολύβι (15,5 ευρώ) με αποσπάσματα από ψήφισμα του 405/4 π.Χ. με το οποίο η Αθήνα τίμησε τη σύμμαχό της Σάμο.

Γιορτινές πινελιές προσθέτουν οι διακοσμητικές μπάλες από πεπιεσμένο χαρτί ζωγραφισμένες με μοτίβα από τα εκθέματα των μόνιμων συλλογών του Μουσείου Μπενάκη (από 10 ευρώ), ενώ για παιχνίδια με τον χρόνο προκαλεί η σβούρα - διαχρονικό ημερολόγιο του Απόστολου Χασιώτη από ακρυλικό και αλουμίνιο (38 ευρώ)
Ενα βιολόσχημο κυκλαδικό ειδώλιο μεταμορφώθηκε από τη Χαρά Μαραντίδου σε κατακόκκινο μαξιλάρι κατάλληλο για να παίζουν οι μικροί και να χαλαρώνουν οι μεγάλοι (18 ευρώ), ενώ τα πιτσιρίκια μπορούν να ανακαλύψουν αρχαία ζωάκια παίζοντας με τις κεραμικές σφραγίδες (8 ευρώ) της Αννας Μελή στο πωλητήριο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης
Με την ευχή να είναι πάντα γεμάτο, μπορείτε να προσφέρετε το πορτοφόλι-ταχυδρομικό φάκελο (10 ευρώ) από ειδικό υλικό που δεν σκίζεται αν και μοιάζει με χαρτί από τα πωλητήρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, ενώ η πτυσσόμενη κρεμάστρα για τις τσάντες (4 ευρώ) είναι πρακτική και έξυπνη λύση.
Κουτιά με χιούμορ διά χειρός Αντώνη Κυριακούλη - με φράσεις όπως «παιδικές τροφές η Φραγκογιαννού, πλούσιες σε στριχνίνη» (27 ευρώ) - ή ντιζαϊνάτες μεταλλικές θήκες για κάρτες (32 ευρώ) θα βρείτε ανάμεσα σε άλλα στην Γκαλερί Ζουμπουλάκη.
Οι ομπρελοφόροι της Δάφνης Αγγελίδου, οι σκηνές πλάι στη λίμνη της Μαριλίτσας Βλαχάκη, αλλά και οι εσωτερικοί χώροι του Γιώργου Ρόρρη, όπως και γιορτινά κλαδιά με ρόδια του Μηνά Καμπιτάκη έχουν «εγκατασταθεί» σε κούπες για κάθε είδος καφέ (από 12 ευρώ), κεράκια (9,70 ευρώ), αλλά και σετ με αρωματικά σαπούνια (12,30 ευρώ) στο Ιανός Artshop.
Αστεράκια, δενδράκια και καρδούλες για να στολίσετε το γιορτινό τραπέζι (16 ευρώ) προτείνει ο Γιάννης Σίνης στον Αστρολάβο, ενώ ζουμερά ρόδια - σύμβολο ευγονίας και αφθονίας - πρωταγωνιστούν στα σουβέρ της Μαριλένας Παλαιοκρασσά (18 ευρώ).
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από