Σε μπαράζ ελέγχων προχώρησαν το τελευταίο τριήμερο κλιμάκια της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε 37 κέντρα διασκέδασης και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Κολωνάκι, Λεωφόρο Συγγρού, Νέο Ψυχικό, Αμπελοκήπους, Περιστέρι και Νέο Ηράκλειο. Κέντρο διασκέδασης στο Κολωνάκι (επί της οδού Καρνεάδου) διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια, αλλά και πως δεν είχε κόψει αποδείξεις συνολικής αξίας 4.262,65 ευρώ. Επίσης, στο ίδιο κλαμπ διαπιστώθηκε ότι τρεις υπάλληλοι ήταν ανασφάλιστοι, ενώ δεν προσκομίστηκε το συμβόλαιο-συμφωνητικό της εταιρείας με τραγουδιστή που εμφανίζεται εκεί. Συνελήφθησαν η προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος – ετερόρρυθμος εταίρος της εταιρείας και ο εκτελών χρέη ταμία του καταστήματος.

Σε έλεγχο σε άλλο κέντρο διασκέδασης στη Λεωφόρο Συγγρού εντοπίστηκαν δύο ανασφάλιστοι εργαζόμενοι.

Σε άλλους ελέγχους, σε παραδοσιακό καφενείο στο Περιστέρι βεβαιώθηκε η μη επίδειξη των τηρούμενων βιβλίων του καταστήματος, καθώς και του βιβλιαρίου επισκευής και συντήρησης της ταμειακής μηχανής. Σε καφετέρια στο Περιστέρι εντοπίστηκε ένας ανασφάλιστος εργαζόμενος.

Για όλες αυτές τις παραβάσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΙΚΑ και του ΣΕΠΕ, για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.