Στο εντυπωσιακό ποσοστό του 68% φθάνει η απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Αττικής. Όπως έγινε γνωστό, από τα 2,64 δισ. ευρω του ΠΕΠ Αττικής έχουν ήδη πληρωθεί 1, 8 δισ. ευρώ, ενώ το ύψος των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί ανέρχεται στα 2,36 δις. ευρω.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά το μέρος του προγράμματος που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Αττικής, έγινε γνωστό ότι πραγματοποιήθηκαν πληρωμές 155 εκατομμυρίων ευρω υπερκαλύπτοντας τον στόχο για φέτος κατά πέντε εκατομμύρια -ποσοστό απορρόφησης 53%.

Από την Περιφέρεια ανακοινώθηκε, ότι τους τελευταίους 30 μήνες – που ανέλαβε το πρόγραμμα – ο μέσος όρος πληρωμών κατά μήνα έφτασε στα 12,7 εκατομμύρια ευρω. Επιπλέον, από τα χρήματα του ΠΕΠ 230 εκατομμύρια ευρω πάνε στην επανεκκίνηση των έργων στους αυτοκινητόδρομους και 130 εκατομμύρια στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Το ΕΣΠΑ είναι το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο που διαθέτουμε πλέον ως χώρα για την κατασκευή δημοσίων έργων. Η μέγιστη απορρόφηση του αποτελεί εθνική υποχρέωση», επεσήμανε μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και πρόσθεσε: «Τα αποτελέσματα φαίνονται στις υποδομές που γίνονται και στα εργοτάξια που υπάρχουν σε όλο το λεκανοπέδιο».