Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι δήλωσε την Κυριακή, πως αναμένει ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρώπη το 2014, λέγοντας ότι θα υπάρξει ανάπτυξη παντού στην ευρωζώνη, εκτός από τη Σλοβενία και την Κύπρο.

Μιλώντας στα φλαμανδικά, τη μητρική του γλώσσα, ο Βέλγος πολιτικός είπε στο τηλεοπτικό κανάλι VTM: «Στην ευρωζώνη, με εξαίρεση τη Σλοβενία και την Κύπρο, θα κινηθούμε προς την ανάπτυξη με θετικό πρόσημο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ακόμη και οι χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα δείχνουν σημάδια ανάπτυξης.

Για τον Ρομπάι, το 2014 θα είναι το έτος της ανάκαμψης αν και δεν θα είναι ακόμα ορατή λόγω της επιμονής των κακών στοιχείων για την ανεργία.

Η δημιουργία θέσεων εργασίας θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που συγγράφει τώρα βιβλίο με τίτλο «Η Ευρώπη μετά την καταιγίδα».

Ο Ρομπάι απέρριψε τους φόβους σύμφωνα με τους οποίους οι ευρωεκλογές του Μαΐου θα δουν τα λαϊκιστικά ευρωσκεπτικιστικά κόμματα να αυξάνουν σημαντικά τη δύναμή τους.

«Ο ευρωσκεπτικισμός είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται πάντα», είπε, αναφερόμενος στη μακρόχρονη σταδιοδρομία στη Γαλλία του πρώην προέδρου του Εθνικού Μετώπου Ζαν-Μαρί Λεπέν.

«Είμαι πεπεισμένος πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ευρωπαίων τάσσονται υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης», κατέληξε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από