Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το κεντρικό τμήμα της Βηρυτού, κοντά στην έδρα της κυβέρνησης, σηκώνοντας πυκνό μαύρο καπνό ορατό σε μεγάλη απόσταση.

Στην έκρηξη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σκοτώθηκαν πέντε άτομα, ανάμεσά τους και ο πρώην υπουργός Μοχάμεντ Σατάχ, στενός σύμβουλος του Χαρίρι που έχει στραφεί εναντίον της Χεζμπολάχ.

Η επίθεση φαίνεται ότι έγινε με παγιδευμένο όχημα. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις αστυνομίας και του στρατού, όπως και αρκετά ασθενοφόρα.

Η επίθεση έγινε την ώρα που ο Σατάχ πήγαινε σε συνάντηση. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε tweet του λιγότερο μία ώρα πριν την έκρηξη είχε επικρίνει ότι «η Χεζμπολάχ πιέσει σκληρά για να της δοθούν εξουσίες σε θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής ανάλογες με εκείνες που ασκούσε στο Λίβανο η Συρία για 15 χρόνια».

Προς το παρόν, κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Πρόκειται για άλλη μία βομβιστική επίθεση στην πρωτεύουσα του Λιβάνου τους τελευταίους μήνες, ο οποίος κινδυνεύει να συρθεί σε δίνη βίας που κινείται παράλληλα με τον εμφύλιο στη γειτονική Συρία.

Με την Χεζμπολάχ να μάχεται στο πλευρό των δυνάμεων του Άσαντ στις μάχες στη Συρία και τμήμα του λιβανεζικού πληθυσμού να υποστηρίζει τη συριακή αντιπολίτευση, η συριακή σύγκρουση έχει δυναμιτίσει τις παλιές διαχωριστικές γραμμές στο Λίβανο.