Οι καταρρακτώδεις βροχές που σαρώνουν σχεδόν όλο τον Δεκέμβριο τη νότιο - ανατολική Βραζιλία έχουν ήδη προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 44 ανθρώπων και τον εκτοπισμό από τις εστίες τους άλλων 60.000 στις πολιτείες του Εσπιρίτο Σάντο και Μίνας Γκεράις.

Στην πολιτεία Εσπιρίτο Σάντο, κοντά σε αυτή του Ρίο ντε Τζανέιρο, καταγράφηκαν 27 θάνατοι από τις βροχές, τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που θεωρούνται οι χειρότερες εδώ και 90 χρόνια, αναφέρει η τελευταία έκθεση της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας.

Από αυτούς οι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μία μόνο ημέρα την Πέμπτη. «Θα πρέπει να ανακατασκευάσουμε τις υποδομές», δήλωσε ο κυβερνήτης, Ρενάτο Κασαγκράντε καθώς σε μεγάλες εκτάσεις και πλημμυρισμένες περιοχές πολλοί δρόμοι και γέφυρες υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Στην Μίνα Γκεράις, όπου οι δυνατές βροχές άρχισαν να πέφτουν από τον Οκτώβριο και έχουν εντατικοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες, 17 είναι οι νεκροί και 4.150 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Τουλάχιστον 79 δήμοι της ευρύτερης επαρχίας έχουν επηρεαστεί από τις κακές καιρικές συνθήκες και σε 26 από αυτούς έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ επισκέφθηκε τη Δευτέρα παραμονή των Χριστουγέννων τις πληγείσες περιοχές της Εσπιρίτο Σάντος όπου και παρατηρούνται τα πλέον σοβαρά προβλήματα και υποσχέθηκε κυβερνητική βοήθεια προς τις πληγείσες οικογένειες.

Τον Ιανουάριο του 2011, λίγες ημέρες μετά την άνοδο της Ρούσεφ στην εξουσία, πάνω από 900 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ορεινή περιοχή του Ρίο ντε Τζανέιρο λόγω των καταρρακτωδών βροχοπτώσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από