Ο Κώστας Κατσουράνης αποτελεί ένα από τα σημεία αναφοράς του φετινού ΠΑΟΚ και διαπιστώνει την επιθυμία του Ιβάν Σαββίδη να του προσφέρει νέο συμβόλαιο. Παράλληλα υπάρχει ορθάνοιχτη η προοπτική επιστροφής του στην ΑΕΚ. Την έχει πάντοτε στο μυαλό του και η επί σειρά ετών επιθυμία του ήταν να επιστρέψει σε αυτήν και να κλείσει την καριέρα του φορώντας τα κιτρινόμαυρα.

Είναι μία αλήθεια που δεν αλλάζει όσο κι αν υπάρχει μία πολεμική εναντίον του από φίλους της Ενωσης. Το καλοκαίρι του 2009 δεν επέλεξε εκείνος τον Παναθηναϊκό, αντιθέτως η ΑΕΚ επέλεξε τον Γρηγόρη Μάκο, θεωρώντας ότι θα εξελιχθεί σε καλύτερό του και τον πούλησε στους Πράσινους αντί 1 εκατ. ευρώ παρότι υπήρχε υπερπολλαπλάσια ρήτρα επιστροφής του από την Μπενφίκα. Τότε μάλιστα πρόεδρος της Ενωσης ήταν ο Νίκος Θανόπουλος, ο οποίος (όλως τυχαίως;) ως λυκειόπαιδο δήλωνε Παναθηναϊκός.

Τούτη τη στιγμή που μιλάμε ο Κατσουράνης πορεύεται σε έναν δρόμο που καταλήγει σε μία διχάλα, οπότε πρέπει να επιλέξει πώς θα συνεχίσει. Στον ΠΑΟΚ νιώθει πλέον ασφαλής και είναι σημαίνον μέλος μιας ομάδας που βιώνει την αναγεννησιακή περίοδό της. Και γνωρίζει ότι ο ιδιοκτήτης της Ιβάν Σαββίδης το έχει βάλει (κατά δημόσια ομολογία του άλλωστε) σκοπό να τον κρατήσει για πάντα στη Θεσσαλονίκη. Ενδεχομένως παρέχοντάς του ενεργό ρόλο και στα διοικητικά της ομάδας όταν θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του.

Το άλλο μονοπάτι της διχάλας οδηγεί στην ΑΕΚ που μιλάει περισσότερο στην καρδιά του, στην ΑΕΚ των αγαπημένων προσώπων και φίλων (Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Γεωργέας, Τσιρίλο κ.λπ.). Και σε τούτη την περίπτωση, βέβαια, ο επικεφαλής Δημήτρης Μελισσανίδης επιθυμεί την επανένταξή του στο κιτρινόμαυρο ρόστερ τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια. Και ασφαλώς, επειδή υπάρχει και μία σχετική αδυναμία στο πρόσωπό του αλλά και στο ξεκάθαρο και αντρίκειο λέγειν του, ο Κατσουράνης θα συνεχίσει στην Ενωση σε διαφορετικό δημιουργικό ρόλο όταν θα αποφασίσει να αποσυρθεί.