Την πρώτη φορά ήταν η Ρεάλ, τη δεύτερη ο τελικός Κυπέλλου, την τρίτη το sweep στους τελικούς της Α1 και την τέταρτη ο ημιτελικός Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ. Τρεις συνεχόμενες φορές οι αγώνες με τον Ολυμπιακό και αρχικά ένας με τη Ρεάλ χαρακτηρίστηκαν επικείμενα κύκνεια άσματα του Πεδουλάκη, αλλά ο προπονητής του Παναθηναϊκού κατάφερε να τους μετατρέψει σε… ελιξίρια της ζωής του στον πάγκο των Πρασίνων και να αποδειχθεί εφτάψυχος.

Ο 50χρονος προπονητής, που το καλοκαίρι του 2012 ανέλαβε τον δύσκολο ρόλο να διαδεχθεί τον πλέον επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία του Παναθηναϊκού και της Ευρωλίγκας, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αμφισβητήθηκε και εξακολουθεί να αμφισβητείται από πολλούς. Με το κατόρθωμα να διατηρήσει τον ΠΑΟ στους τίτλους (νταμπλ πέρυσι, «καπαρωμένο» Κύπελλο φέτος), κάποιους τους κέρδισε και άλλους τους υποχρέωσε να εγείρουν ψιθυριστά πλέον τις όποιες ενστάσεις τους για το μπάσκετ που αποδίδουν οι Πράσινοι.

Σαν να γεννήθηκε για να επιβιώνει σε καταστάσεις κρίσης και να φέρνει εις πέρας επικίνδυνες αποστολές, ο Πεδουλάκης στη 16χρονη καριέρα του έχει μετρήσει επιτυχίες σε ομάδες που ισορροπούσαν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Στον Παναθηναϊκό οι συνθήκες δεν είναι ανάλογες, όποτε όμως βρίσκεται υπό αίρεση τις βιώνει ξανά με παρόμοιο τρόπο.

Η πρώτη φορά ήταν πριν καν συμπληρώσει τρεις αγωνιστικούς μήνες στον ΠΑΟ. Η εντός έδρας ήττα από τη Χίμκι έβαλε αρνητικό πρόσημο (2-3) στο ρεκόρ των Πρασίνων και τον Πεδουλάκη στη δίνη έντονης αμφισβήτησης. Ο αγώνας με τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ (25/11) θα ήταν ο τελευταίος του αν νικούσαν οι Ισπανοί και οι φήμες έλεγαν ότι υπήρχε μέχρι και προπονητής έτοιμος να αναλάβει. Ενας παθιασμένος ΠΑΟ νικά με 79-68, αλλά η περίοδος κρίσης δεν έχει ολοκληρωθεί για τον Πεδουλάκη. Θα λήξει μετά τη δύσκολη νίκη στη Δράμα (63-60) επί του ΚΑΟΔ (που είχε 15/29 βολές) και ύστερα από το break στο Καντού (71-69) με τα 7/9 τρίποντα του Μπράμου.

Με το 3/3 και την πρόκριση στο TOP-16 ο Πεδουλάκης αγόρασε χρόνο και έφθασε στον τελικό του Κυπέλλου να παίζει ξανά τη θέση του. Στις 10 Φεβρουαρίου, στο Ελληνικό, ο Παναθηναϊκός νικά με 81-78 τον Ολυμπιακό και ο 50χρονος κερδίζει το δικαίωμα να ολοκληρώσει τη σεζόν.

Μετά την εντυπωσιακή εμφάνιση στους προημιτελικούς με την Μπαρτσελόνα, ο «Aρτζι» οδηγεί τον ΠΑΟ στον τίτλο με ένα ανεπανάληπτο sweep που περιελάμβανε δύο νίκες στο ΣΕΦ! Σύμφωνα με φήμες, σε περίπτωση απώλειας του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός θα αναζητούσε νέο προπονητή, αλλά το εκκωφαντικό 3-0 διέγραψε τέτοιες σκέψεις.

Οχι για πάντα. Εμφανίστηκαν ξανά πριν από τον πρόσφατο ημιτελικό του Κυπέλλου και είχαν φουντώσει ύστερα από δημοσίευμα στο Ισραήλ και τη γνωστή διαρροή από τους κύκλους της ΚΑΕ για «τραγική εικόνα» της ομάδας. Ξανά όμως ο Πεδουλάκης, παρά τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει, παρουσίασε μια ομάδα αποφασισμένη για τη νίκη και με το αμυντικό «τρικ» στο μαρκάρισμα του Σπανούλη, βγήκε ζωντανός από μία ακόμη μάχη στέλνοντας τους Πράσινους στον τελικό, αγκαλιά με το τρόπαιο.