Σε προληπτική απομάκρυνση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών PET 500ml των Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων) προχωρά σύμφωνα με ανακοίνωσή της η εταιρεία Coca-Cola μετά την απειλητική προκήρυξη τρομοκρατικής οργάνωσης με την οποία προειδοποιεί με σαμποτάζ μόλυνσης εμπορευμάτων και στρέφεται εναντίον των πολυεθνικών εταιρειών Coca-Cola και Nestle.

Η προκήρυξη με τίτλο «Πράσινη Νέμεσις» της οργάνωσης FAI/IRF – Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία/ Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο – Πυρήνας Nicola και Alfredo με την οποία προειδοποιούν για μολυσμένα με υδροχλωρικό οξύ προϊόντα, απεστάλη την περασμένη Δευτέρα σε site και εφημερίδα συνοδευόμενη από ένα μπουκάλι αναψυκτικού. Από τις χημικές αναλύσεις που ακολούθησαν σε ειδικό εργαστήριο προέκυψε ότι όντως περιείχε αναψυκτικό με ποσότητα υδροχλωρικού οξέος.

Τις έρευνες διεξάγει η Αντιτρομοκρατική, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε την εταιρεία να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και ο ΕΦΕΤ για τις περαιτέρω ενέργειες.

Αμεση ήταν η ανακοίνωση της εταιρείες Coca-Cola με την οποία ενημέρωσε τους καταναλωτές ότι από την πρώτη στιγμή βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές και ότι έχοντας ως πρώτιστο μέλημα την ασφάλεια των καταναλωτών διαβεβαιώνει ότι θα προχωρήσει σε όποια αναγκαία περαιτέρω ενέργεια.

Στην εξασέλιδη προκήρυξη για την πρωτοφανή αυτή ενέργεια οι τρομοκράτες απειλούν ότι «θα μολύνουμε με υδροχλωρικό οξύ τα προϊόντα αυτών των εταιρειών και θα τα επανατοποθετήσουμε σαν καινούργια στα ράφια των σουπερμάρκετ» και συνεχίζουν: «Ετσι προειδοποιούμε τους καταναλωτές να αποφύγουν πλήρως αυτά τα προϊόντα».

Προσθέτουν ότι «εμείς 4 ημέρες μετά την αποστολή των φακέλων θα αρχίσουμε την επανατοποθέτηση. Η ενέργειά μας αυτή θα διαρκέσει 10 ημέρες ακριβώς. Η επιλογή της περιόδου των εορτών δεν είναι τυχαία. Αντίθετα, είναι οι μέρες που τα κέρδη αυτών των πολυεθνικών πολλαπλασιάζονται. Οπότε για 10 ημέρες θα τοποθετήσουμε συνολικά 63 πλαστικά μπουκάλια Coca Cola light των 500ml και 42 πλαστικά μπουκάλια Nestea των 500ml, όλων των γεύσεων. Η ενέργειά μας αυτή θα λάβει χώρα στις μητροπόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Η επανατοποθέτηση θα γίνει σε όλων των ειδών τα καταστήματα που πουλάνε τα συγκεκριμένα προϊόντα. Ολα αυτά τα μπουκάλια που θα επανατοποθετηθούν περιέχουν περίπου 100ml διαλύματος υδροχλωρικού οξέος».

Ισχυρίζονται ότι στόχος τους είναι η πλήρη απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων για το διάστημα που διαρκεί η ενέργειά τους και καλούν τους καταναλωτές να αποφύγουν αυτά τα προϊόντα ώστε να μην προκύψει κίνδυνος υγείας. Την τρομοκρατική ενέργεια χαρακτηρίζουν «πρωτότυπο σαμποτάζ» που θα είχε σαν πρακτικό αποτέλεσμα «ένα εκβιαστικό μποϊκοτάζ προϊόντων».