Ανοικτά, παρά την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολου Βουλγαράκη που όριζε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, ως ημέρα λειτουργίας των καταστημάτων, θα είναι και την Κυριακή 29 του μήνα, εμπορικά καταστήματα στα Χανιά.

 Η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε, καθώς, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, η πλειοψηφία των εμπόρων συγκέντρωσε υπογραφές, ζητώντας τα καταστήματα να ανοίξουν από τις 10 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα.

 Μάλιστα, σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου και τη λειτουργία των καταστημάτων εκείνη την ημέρα, ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι μας παραδόθηκαν χαρτιά με τις υπογραφές της συντριπτικής πλειοψηφίας των συναδέλφων από όλους τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους των Χανίων, οι οποίοι μας δηλώνουν ότι την Κυριακή 29/12 θα έχουν ανοικτά τα καταστήματα τους (10.00 πμ- 18.00 μμ) με δική τους ευθύνη και παρά το ότι γνωρίζουν πως δεν υπάρχει επίσημη άδεια».

 Με την απόφαση αυτή διαφωνούν τρία από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου, που με κοινή τους δήλωση σήμερα, επιρρίπτουν ευθύνες σε άλλα μέλη της διοίκησης, υποστηρίζοντας ότι παραπλάνησαν τους εμπόρους, παρανομώντας και διακινώντας το έντυπο των υπογραφών ώστε να ανοίξουν τα καταστήματα.

 Μετά την απόφαση των εμπόρων να ανοίξουν τα καταστήματά τους, οι καταστηματάρχες της δημοτικής αγοράς και οι κρεοπώλες, μέσω των συλλόγων τους έκαναν γνωστό ότι και αυτοί θα ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή.

 Εξάλλου, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων  μιλώντας στο ΑΠΕ– ΜΠΕ, έκανε σαφές ότι η απόφασή του όριζε σαφώς ότι τα καταστήματα θα ήταν ανοικτά μόνο την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, κάτι που, όπως τόνισε, είχε συμφωνηθεί μετά από συνεχείς επαφές και συσκέψεις με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

 «Η ευθύνη ανήκει πλέον σε όσους ανοίξουν τα καταστήματά τους. Εμείς, όπως ορίζει ο νόμος, πήραμε μια απόφαση», δήλωσε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από