Ο βουλευτής και πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν υπέβαλε και αυτός την παραίτησή του από το αξίωμά του την Τετάρτη, μετά την παραίτηση τριών υπουργών του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που ενεπλάκησαν σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Ο Ιντρίς Ναΐμ Σαχίν υπέβαλε την παραίτησή του στο κόμμα, όπως έκανε γνωστό το γραφείο του το βράδυ της Τετάρτης. Η παραίτηση του Σαχίν ήταν το τελευταίο επεισόδιο της πολιτικής κρίσης που συγκλονίζει την Τουρκία και την κυβέρνηση του Ερντογάν, λόγω της εμπλοκής πολλών αξιωματούχων σε σκάνδαλο διαφθοράς.

Ο βασικός δείκτης του χρηματιστηρίου αξιών Κωνσταντινούπολης σημείωνε πτώση 3% το μεσημέρι μετά την παραίτηση τριών υπουργών της κυβέρνησης του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης εξαιτίας ενός σκανδάλου διαφθοράς και την δήλωση του ενός ότι θα έπρεπε να παραιτηθεί και ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η λίρα υποχωρούσε στο 2,0855:1 έναντι του δολαρίου στις 14:21 (ώρα Ελλάδας), από 2,0650:1 νωρίτερα.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Αστικοποίησης Ερντογάν Μπαϊρακτάρ κάλεσε στις δηλώσεις του με τις οποίες έκανε γνωστό ότι παραιτείται από την κυβέρνηση και από την έδρα του στη βουλή της Τουρκίας τον πρωθυπουργό Ερντογάν να παραιτηθεί και εκείνος.

«Για χάρη της ευημερίας αυτού του έθνους και της χώρας, πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θα όφειλε να παραιτηθεί», είπε ο Μπαϊρακτάρ, σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο NTV.

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν είχε δηλώσει πως παραιτείται διότι θέλει «να συμβάλει να έλθει στο φως η αλήθεια και να αποτραπεί αυτή η αποκρουστική συνωμοσία, που πλήττει το παιδί μου και τους στενούς μου συναδέλφων μεταξύ άλλων».

Το τρίτο κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης που παραιτήθηκε, ο υπουργός Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ, αποκάλεσε τις συλλήψεις της 17ης Δεκεμβρίου μια «βρόμικη σκευωρία εναντίον της κυβέρνησής μας, του κόμματός μας και της χώρας μας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από