Χριστούγεννα στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ θα κάνει η Λίβερπουλ μετά τη λευκή ισοπαλία στο χθεσινοβραδινό λονδρέζικο ντέρμπι Αρσεναλ-Τσέλσι. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του αγγλικού πρωταθλήματος που το καθιστά το πιο συναρπαστικό των τελευταίων ετών είναι η διαφορά βαθμών της πρώτης ομάδας με την πέμπτη στην κατάταξη της βαθμολογίας: Λίβερπουλ 36, Αρσεναλ 36, Μάντσεστερ Σίτι 35, Τσέλσι 34, Εβερτον 34!

Τις τρεις προηγούμενες φορές που η Λίβερπουλ ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας τα Χριστούγεννα δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο. Για τους Κόκκινους πολλά θα κριθούν στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Ετιχαντ τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων και την Κυριακή στο ντέρμπι με την Τσέλσι στο Λονδίνο.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων έχει ως εξής: Χαλ-Μάντσεστερ Γ., Νόριτς-Φούλαμ, Νιούκαστλ-Στόουκ, Εβερτον-Σάντερλαντ, Τότεναμ-Γουέστ Μπρομ, Γουέστ Χαμ-Αρσεναλ, Τσέλσι-Σουόνσι, Κάρντιφ-Σάουθαμπτον, Αστον Βίλα-Κρίσταλ Πάλας.

Χωρίς τον Μαρουάν Φελαϊνί είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στους πρώτους αγώνες της φάσης των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο βέλγος μέσος υποβλήθηκε σε επέμβαση στον καρπό του δεξιού χεριού του η οποία πολύ πιθανόν να τον κρατήσει εκτός αγώνων για δύο μήνες.

Την έκπληξη έκανε η Τότεναμ ανακοινώνοντας πως νέος προπονητής της θα είναι ο μέχρι πρότινος βοηθός του εκδιωχθέντα Αντρε Βίλας Μπόας, Τιμ Σέργουντ. Το εντυπωσιακό είναι πως τα Καυτά Σπιρούνια προσέφεραν στον 44χρονο άγγλο συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2015.