Ως άτομο με ιδιαίτερες ευαισθησίες και υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας χαρακτηρίζουν τον ειδικό φρουρό, ο οποίος αυτοκτόνησε προχθές το απόγευμα στο Χαλάνδρι μετά το τροχαίο που προκάλεσε, φίλοι και γνωστοί.

Το τραγικό γεγονός εκτυλίχθηκε όταν ο 28χρονος, οδηγώντας την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, παρέσυρε και σκότωσε μια 75χρονη γυναίκα και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του όπλο. Συγκλονιστική είναι η ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Ειδικών Φρουρών για τον τραγικό χαμό του συναδέλφου τους που υπηρέτησε, όπως αναφέρουν, πάντα με εργατικότητα και υπευθυνότητα στην Ομάδα ΔΙΑΣ και πρόσφατα στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. «Σε μια κοινωνία με κυρίαρχα φαινόμενα την αδιαφορία, την εγκατάλειψη και τον ωχαδερφισμό, έχουμε σίγουρα ανάγκη τους ανθρώπους που λάμπουν και διακρίνονται με πράξεις ευαισθησίας, ανθρωπιάς και συναλληλίας, αλλά αυτούς τους θέλουμε και τους έχουμε ανάγκη ζωντανούς… Θόδωρε, αδικοχαμένε. Συνάδελφε, η ζωή σου, η ψυχή σου, ο χαρακτήρας σου αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη, ο θάνατός σου όμως πράξη που ουδεμία σκέψη δεν πρέπει να τη δικαιολογήσει σε καμιά περίπτωση και κάτω από καμιά περίσταση».

«Βραδιά συντριβής», χαρακτήρισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, τη διπλή τραγωδία. «Αυτό που συνέβη είναι τραγικό. Οφείλω να πω ότι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να ενώσουμε τις προσευχές μας για τις δύο οικογένειες που θρηνούν θύματα».