Ο ΑΟ Σπόρτιγκ μετρά 77 χρόνια ιστορίας. Ενα σωματείο με αξιοσημείωτη πορεία στον χώρο του μπάσκετ, καμάρι για τα Πατήσια και την ευρύτερη περιοχή.

Ωστόσο, αυτό που έγινε χθες είναι κηλίδα στη μακρά πορεία του. Μια ντροπή για το σωματείο. Στο ματς της Γ’ Εθνικής ανάμεσα στον Σπόρτιγκ και τον Προμηθέα στα Πατήσια έμεναν 24» για το φινάλε. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 75-76 και κατά τη διάρκεια του τάιμ άουτ οπαδός πήρε έναν κάδο απορριμμάτων, τον εκσφενδόνισε προς την πλευρά των παικτών του Προμηθέα και σωριάστηκε στο έδαφος με αίματα στο κεφάλι ο Γιάννης Ντιμπ! Οπαδοί του Σπόρτιγκ, τυφλωμένοι από το πάθος για την ομάδα τους, ξεπέρασαν κάθε όριο θράσους και βλακείας. Ο αγώνας διακόπηκε για περίπου ένα μισάωρο, όλοι φοβήθηκαν τα πολύ χειρότερα, το αίμα γέμισε ένα κομμάτι του παρκέ και ο Ντιμπ διακομίστηκε σε νοσοκομείο για ράμματα. Το ματς, ύστερα από διαβουλεύσεις και μάχες έμπειρων παραγόντων, άρχισε ξανά για τα λίγα δευτερόλεπτα που απέμειναν. Ο Σπόρτιγκ, ο «κάπτεν» Παπάνογλου και οι υπόλοιποι παίκτες δεν έκαναν επίθεση, κράτησαν τη μπάλα και αποδέχτηκαν την ήττα. Αυτό, σε ένδειξη σεβασμού για τον Ντιμπ, αλλά ίσως και ως μια άτυπη συμφωνία για τη συνέχεια του αγώνα προκειμένου να αποφύγουν τον μηδενισμό.

Το ερώτημα αφορά, προφανώς, στο πότε οι διαιτητές θα διακόπτουν το παιχνίδι. Και άραγε, όταν δεν έχουν το σθένος σε ένα παιχνίδι Γ΄Εθνικής να κάνουν το αυτονόητο, πώς ονειρεύονται μεγάλη καριέρα οι «άνθρωποι με τα γκρι» που βρέθηκαν χθες στο κλειστό των Πατησίων;

Οσον αφορά στον Σπόρτιγκ, αληθινά κρίμα. Δεν είναι κατάντια που έπεσε τόσο χαμηλά στις κατηγορίες και υπάρχει μόνο ως μονόστηλο στις εφημερίδες. Είναι κρίμα γιατί μια χούφτα οπαδών αμαυρώνει μια λαμπρή ιστορία με απαράδεκτες πράξεις που κάνει συχνά πυκνά. Γιατί σε αυτό το κλειστό πέρασαν ηχηρά ονόματα αθλητών και παράγοντες – κολοσσοί, όχι οπαδοί που πετούν κάδους και θέτουν σε κίνδυνο ζωές αθλητών.

Οσο για τον Ντιμπ, έγραψε στο facebook, «μάγκες όλα καλά, τη γλίτωσα με επτά ραμματάκια στο κρανίο». Καλή εξέλιξη για τον άτυχο παίκτη.