Ο Χαβιέρ Σαβιόλα φορτώνει με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα και κάνει τη δουλειά του Κώστα Μήτρογλου! Ο αργεντινός σταρ του Ολυμπιακού μπήκε αλλαγή στο β’ ημίχρονο (αντί του Ντομίνγκες) στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη (0-5) και σημείωσε δύο γκολ, φθάνοντας τα 10 στο πρωτάθλημα.

Ο 32χρονος επιθετικός βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ, έχοντας τέσσερα γκολ λιγότερα από τον Κώστα Μήτρογλου. Ο 25χρονος διεθνής φορ, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας, αναμένεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση στις αρχές του νέου έτους και προβλέπεται να υπάρξει έντονος συναγωνισμός με τον Σαβιόλα στο σκοράρισμα.

Ο Ολυμπιακός δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους γηπεδούχους και με 16 νίκες και μία ισοπαλία, τη 17η αγωνιστική κατέρριψε το ρεκόρ του Παναθηναϊκού που αφορά το καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Οι Πράσινοι είχαν 15 νίκες και μία ισοπαλία τη σεζόν 1961-1962. Επίσης, η ομάδα του Μίτσελ έκανε νέο ρεκόρ φθάνοντας τα 30 σερί εκτός έδρας παιχνίδια χωρίς ήττα και ρεκόρ μεγαλύτερης διαφοράς στο πρωτάθλημα με τη λήξη του α’ γύρου (ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με διαφορά 10 βαθμών).

Σκόρερ στη Ριζούπολη αναδείχθηκαν οι Φουστέρ (26′), Μανωλάς (31′), Σάμαρης (42′), Σαβιόλα (63′, 80′).

Ο Μανιάτης, που επέστρεψε στους αγωνιστικούς χώρους μετά τον τραυματισμό του, αγωνίστηκε ως αλλαγή και είχε σουτ στο δοκάρι (60′). Ο Απόλλων έμεινε στο 53′ με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα (για διαμαρτυρία) του Κανακούδη.

Η αθλητική εφημερίδα της Αργεντινής «Ολε» υποκλίνεται στον Σαβιόλα!

«Ο θεός Χαβιέρ», είναι ο τίτλος και στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι «ο αργεντινός επιθετικός του Ολυμπιακού σημείωσε δύο γκολ επί του Απόλλωνα Σμύρνης, έφθασε τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα και συνολικά τα 12 σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Σαβιόλα πάει και για περισσότερα. Ο Χαβιέρ θέλει να γίνει θεός».

Από την πλευρά του, ο Μίτσελ υποκλίνεται στον Μήτρογλου! Μετά τη λήξη του αγώνα με τον Απόλλωνα, ο Ισπανός υποστήριξε: «Ο Μήτρογλου είναι μεγάλος επιθετικός και το καλοκαίρι πιστεύω ότι θα τον δούμε σε μεγάλη ομάδα. Αυτό που έκανα ήταν απλώς να τον εκμεταλλευθώ. Εχει κάνει σπουδαία ματς μαζί μας και το ανταπέδωσε στο πολλαπλάσιο με τα γκολ και τις εμφανίσεις του. Πρέπει να τον απολαύσουμε μέχρι το καλοκαίρι, γιατί έτσι όπως σκοράρει εξελίσσεται σε θρύλο».

Ο Μίτσελ σε δηλώσεις του στη «Μάρκα» υπογράμμισε ότι η μεταγραφή του Μήτρογλου μπορεί να φθάσει στο ποσόν των 30, 40 ή 50 εκατ. ευρώ! Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναμένεται σύντομα να έχει νέο παίκτη στο ρόστερ. Πρόκειται για τον πορτογάλο μέσο του Εργοτέλη, Πελέ.

n Σε 13 συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για τα επεισόδια που προκλήθηκαν έξω από το γήπεδο Γεώργιος Καμάρας στη Ριζούπολη. Οι συλληφθέντες, εκ των οποίων οκτώ είναι ανήλικοι, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.