Ξεπέρασε τα 300 κιλά το βάρος του γιγαντιαίου κουραμπιέ που παρασκευάστηκε και καταναλώθηκε την Κυριακή στο πάρκο του Αστερόκοσμου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό έγινε πραγματικότητα το μεσημέρι της Κυριακής και ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 200 και πλέον κιλών που έπρεπε να υπερβεί για να καταλάβει μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του Περιπτέρου 15, παρευρέθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και πλήθος κόσμου.

Η ΔΕΘ-Helexpo, συνδέοντας την ελληνική γαστρονομική παράδοση με το εορταστικό κλίμα των ημερών, συνεργάστηκε για την δημιουργία του κουραμπιέ με τον αρχιζαχαροπλάστη Αγγελο Υποκαμισά, μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.

Για την παρασκευή του γλυκού χρειάστηκαν 150 αυγά, 100 κιλά ζάχαρη άχνη, 150 κιλά αλεύρι, 70 κιλά βούτυρο, τέσσερα λίτρα κονιάκ και 20-30 κιλά αμυγδάλων. Ο κουραμπιές, που είχε σχήμα μισοφέγγαρου, παρασκευάστηκε σε καλούπια, τα οποία στη συνέχεια συναρμολογήθηκαν στο τελικό του σχήμα.