Η έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα Κυριακή σε ισραηλινό λεωφορείο στο προάστιο Μπατ Γιαμ, νότια του Τελ Αβίβ, χωρίς να προκαλέσει θύματα, ήταν μια τρομοκρατική επίθεση, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

«Έπειτα από εξέταση των εκρηκτικών που βρέθηκαν επιτόπου, συμπεράναμε πως πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο εκπρόσωπος Μίκι Ρόζενφελντ.

Η βόμβα για την οποία η ισραηλινή Αστυνομία πιστεύει πως τοποθετήθηκε από μαχητικούς Παλαιστίνιους, εξερράγη στο λεωφορείο αφού αυτό είχε εκκενωθεί από τους επιβάτες του.

«Υπήρχαν 12 επιβάτες στο λεωφορείο. Ο οδηγός σταμάτησε αμέσως όταν τον ειδοποίησαν για ένα ύποπτο αντικείμενο. Ήταν μια σακούλα στο πίσω κάθισμα και αμέσως έδωσε εντολή να βγουν όλοι από το λεωφορείο», δήλωσε ο Εϊτάν Φίξμαν, εκπρόσωπος της εταιρείας λεωφορείων Νταν.

Φωτογραφίες δείχνουν τα παράθυρα του οχήματος σπασμένα από την έκρηξη.

Μέχρι στιγμής ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη, η οποία είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό αφότου επαναλήφθηκαν τον Ιούνιο οι ισραηλινο-παλαιστινιακές ειρηνευτικές συνομιλίες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ένας πυροτεχνουργός της βρισκόταν επιτόπου όταν η σακούλα ανατινάχθηκε, αλλά ουδείς τραυματίσθηκε.